ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΒασίλης Καραγιώργος: «Το Νοσοκομείο Αγρινίου λειτουργεί, μην αμαυρώνει κανείς τον αγώνα των εργαζομένων»

Βασίλης Καραγιώργος: «Το Νοσοκομείο Αγρινίου λειτουργεί, μην αμαυρώνει κανείς τον αγώνα των εργαζομένων»

Βασίλης Καραγιώργος: «Το Νοσοκομείο Αγρινίου λειτουργεί, μην αμαυρώνει κανείς τον αγώνα των εργαζομένων»

Ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Νοσοκομείο Αγρινίου θεωρεί ότι η συνέντευξη Τύπου ΕΙΝΑΑ-Εργατικού Κέντρου στο Νοσοκομείο είχε πολιτική στόχευση.

Για εικόνα που δεν είναι αντιπροσωπευτική για το νοσοκομείο και τους εργαζομένους του, γιατρούς, νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, κάνει λόγο ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου Βασίλης Καραγιώργος, σχετικά με τη χθεσινή συνέντευξη Τύπου που δόθηκε από την Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων του νομού.

Μιλώντας στη «Συνείδηση», ο κ. Καραγιώργος θεωρεί ότι αμαυρώνεται η μεγάλη προσπάθεια κι ο αγώνας που έχει γίνει στο Νοσοκομείο, στην πανδημία αλλά και σήμερα, από ορισμένα από όσα αναφέρθηκαν χθες, τα οποία κάνουν τους πολίτες να νομίζουν ότι το νοσοκομείο έχει κλείσει ή υπολειτουργεί. «Είμαστε εδώ, κοντά στους πολίτες, το νοσοκομείο δίνει τον αγώνα του, δεν πρέπει να δίνουμε εικόνα που προτρέπει τον κόσμο να τρέχει αλλού. Θορυβούμε τον κόσμο πολύ πάνω από τις θεμιτές ανησυχίες και την εγρήγορση που πρέπει να υπάρχει. Ναι, τα προβλήματα είναι χρόνια, ναι, κάποιες λύσεις είναι με μετακινήσεις αλλά αυτό δεν είναι τωρινό. Ναι, λείπει προσωπικό, έπεσαν πολλές συνταξιοδοτήσεις, πολλοί εξαντλήθηκαν από τα 2,5 χρόνια του κόβιντ, ακόμη και ψυχολογικά. Το Νοσοκομείο Αγρινίου έχει προκηρύξει θέσεις που είναι αναγκαίες αλλά δυστυχώς στους επικουρικούς που εγκρίθηκαν δεν υπάρχει κανένας καρδιολόγος, χειρουργός ή ουρολόγος.

Όμως ο κόσμος πρέπει να μας εμπιστεύεται και να διεκδικήσουμε μαζί όλα τα δίκαια αιτήματά μας, με όλους τους φορείς και, φυσικά, τον δήμο Αγρινίου. Ούτε υπό διάλυση είμαστε, ούτε η καρδιολογική κλινική έκλεισε, ο κ. Αλμπάνης παραμένει και πρόκειται να μετακινηθούν δυο καρδιολόγοι, δεν είναι ανυπέρβλητα τα προβλήματα», επισημαίνει ο κ. Καραγιώργος. Σε ότι αφορά την εκπροσώπηση στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου των φορέων και των ενώσεων, ο πρόεδρος του Σ.Ε.Ν.Α. κάνει λόγο για μια κίνηση «με πολιτική στόχευση» η οποία κατέληξε να γίνει μόνο με το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου με τον νυν και τον πρώην πρόεδρό του.

«Θέλω να ξεκαθαρίσω ότι η στήριξη από το Εργατικό Κέντρο είναι θεμιτή όπως από κάθε φορέας αλλά η εικόνα δύο εκπροσώπων του ΕΙΝΑΑ και δύο (ένα πρώην και ένα νυν) στελέχη του Ε.Κ.Α στο πάνελ του αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου δεν συνιστά επιτυχία. Κι εμείς είμαστε εργαζόμενοι αλλά ανήκουμε στην ΠΟΕΔΗΝ η οποία, με την σειρά της, ανήκει στην ΑΔΕΔΥ, άλλη ομοσπονδία από εκείνη του Εργατικού Κέντρου. Δεν πρόκειται για τυπικό θέμα, εγώ χθες είχα κάνει μια μικροεπέμβαση και πήγε στην θέση μου άλλος εκπρόσωπος των εργαζομένων, ο οποίος μου περιέγραψε μια πρωτόγνωρη εικόνα, χωρίς να παραμείνει στην αίθουσα. Είναι σαφές ότι δεν συμφωνούμε με τον τρόπο που έγινε η όλη κίνηση. Επικοινώνησα σήμερα και με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας μας τον κ. Γιαννάκο και μου είπε ότι δεν γνωρίζει κάτι ανάλογο, να εξαγγέλλει κινητοποιήσεις σε νοσοκομείο το τοπικό Εργατικό Κέντρο!».

Σε ερώτηση, τέλος, για το αν θα συμμετάσχει το Σ.Ε.Ν.Α στις κινητοποιήσεις που εξαγγέλθηκαν χθες απαντά: «Θα έχουμε συμβούλιο αύριο Παρασκευή για να αποφασίσουμε τις κινήσεις μας και θα παραστούμε στο έκτακτο δημοτικό συμβούλιο στο Αγρίνιο. Σε ενδεχόμενο συλλαλητήριο στην πόλη, όπως εκείνο που έχει γίνει πριν χρόνια, φυσικά θα πάρουμε μέρος αλλά με όσο το δυνατόν περισσότερους φορείς, τους πολίτες και τον δήμο. Όχι με συγκεκριμένο πολιτικό πρόσημο».

Λάρισα: Σκύλος έβγαλε το κεφάλι από τα κάγκελα σπιτιού και δάγκωσε ένα δίχρονο παιδί που περπατούσε

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ