Κάποτε θα πληρωθούν τα κομματικά παιχνίδια στην Θράκη...

Ε, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που έχουν την πλειοψηφία σε αυτό τον χώρο δεν έβαλαν υποψήφιο από την περιοχή! Και η Νέα Αριστερά έβαλε έναν τυπικά! Κάπως έτσι έμεινε το πεδίο ανοιχτό για το τουρκικό προξενείο...

Κάποτε θα πληρωθούν τα κομματικά παιχνίδια στην Θράκη...

Οι πληροφορίες για το μειονοτικό κόμμα που αγωνίζεται για την "τουρκική" ταυτότητα, όπως την αποκαλεί, είναι καλό να συνδυάζονται από τον Έβρο και την περιοχή.

Οι άνθρωποι και τα ΜΜΕ εκεί λένε ότι ήταν αναμενόμενο να έχουν διαφορετικό χρώμα δύο από τους τρεις νομούς της Θράκης στο χάρτη των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών, όπως είχε γίνει και το 2019. Όμως το αποτέλεσμα ήταν κατώτερο των προσδοκιών που είχαν οι εμφανείς και αφανείς υπεύθυνοι του ΚΙΕΦ.

Στη Ροδόπη, πήρε 14.448 ψήφους, πολύ λιγότερες από τις 23.063 του 2019 και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μειωθεί το ποσοστό στο 36,10% από το 38% που είχε συγκεντρώσει πριν από πέντε χρόνια.

Στην Ξάνθη σημείωσε μικρή άνοδο στο ποσοστό, από 25,24% στο 27,16%, αλλά σε αριθμό ψήφων είχε επίσης μεγάλη απώλεια. Ενώ το 2019 είχε 15.095 ψήφους, τώρα έπεσε στις 11.176.

Στον Έβρο η δύναμη του ΚΙΕΦ είναι πολύ μικρή, αλλά έχει ενδιαφέρον ότι κι εδώ υπήρξε μείωση ψήφων. Από τις 1.049 του 2019, στις 695 φέτος και από το 1,30% στο 1,18%.

Στο σύνολο της επικρατείας, το ποσοστό παραμένει ίδιο, δηλαδή 0,71% το 2019 και 0,72% το 2024. Σε αριθμό ψήφων όμως η μείωση ήταν επίσης πολύ μεγάλη. Από τις 40.211 έπεσε στις 28.470.

Όμως, όλοι ξέρουν ότι οι εντυπώσεις έχουν σημασία και ότι η Τουρκία, που έβαλε μέσα στις εκλογές το Anadolou και το ΤRΤ να παίζουν όλη μέρα την προπαγάνδα του τουρκισμού της Δυτικής Θράκης, θα επιδεικνύει ως λάβαρο το διαφορετικό χρώμα στον χάρτη.

Η ιστορία ξεκινά από παλιά, από την φοβική Ελληνική Δημοκρατία που άφησε να ηρωοποιηθεί ο Αχμέτ Σαδίκ και που μετά θέλησε να βάλει για κάποιες δεκαετίες το πρόβλημα κάτω από το χαλί.
Αυτά επισήμως. Γιατί ανεπισήμως, για την παρουσία και τις όποιες επιτυχίες αυτού του κόμματος η ευθύνη βαραίνει τους πολιτικούς σχηματισμού που έχουν διείσδυση στο μουσουλμανικό στοιχεί εκ των πραγμάτων. Για να το πούμε απλά, οι μουσουλμάνοι της Θράκης είναι λογικό να μην ψηφίζουν λαϊκή δεξιά ή ultra δεξιά ή όπως αλλιώς λέγεται. Κάποιοι ψηφίζουν ΝΔ γιατί την θεωρούν κεντρώα.

Από τα ελληνικά κόμματα είχαν πάντα σχέσεις με αριστερούς, ακροαριστερούς, σοσιαλιστές και ultra διεθνιστές, του γνωστού δόγματος του "αυτοπροσδιορισμού".

Ε, ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ που έχουν την πλειοψηφία σε αυτό τον χώρο δεν έβαλαν υποψήφιο από την περιοχή! Και η Νέα Αριστερά έβαλε έναν τυπικά! Κάπως έτσι έμεινε το πεδίο ανοιχτό για το τουρκικό προξενείο...

Και εις ανώτερα!

Εφημερίδα "Συνείδηση"

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Μακάρι φέτος στο Αγρίνιο να μην ασχοληθούμε με τα Σάββατα στα εμπορικά

Βέβαια, για να φτάσουμε ως εδώ, έπρεπε πρώτα να γίνουμε η μόνη(!) πόλη στην Ελλάδα που έχει δύο εμπορικούς συλλόγους!