ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΚάποιος να τους εξηγήσει ότι ο λαός εκπροσωπείται στην Βουλή…

Κάποιος να τους εξηγήσει ότι ο λαός εκπροσωπείται στην Βουλή…

Κάποιος να τους εξηγήσει ότι ο λαός εκπροσωπείται στην Βουλή…

Την ώρα που είχαν μαζευτεί όλοι να ακούσουν τον Αλέξη Τσίπρα στο… Ζάππειο για να μάθουν τους υποψηφίους και τον προεκλογικό σχεδιασμό, τελικά τον άκουσαν να λέει ότι θα μποϋκοτάρει τις διαδικασίες της Βουλής αν δεν κάνει ο Μητσοτάκης αυτό που του λέει.

Δηλαδή να προκηρύξει εκλογές σε τρεις εβδομάδες “για όσα εναντίον της Δημοκρατίας και του Κράτους Δικαίου διέπραξε”!

Με άλλα λόγια, να συρθεί κατηγορούμενος από δημοσιεύματα και κρίσεις νομικών και να εξιλεωθεί με εκλογές! Δύσκολα πρέπει να έχει γίνει κάτι ανάλογο στην παγκόσμια Ιστορία.

Εκτός των άλλων, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν το σταμάτησε εκεί, το πήγε ένα βήμα πιο πέρα.

Όπως είπε, “…από σήμερα ξεκινάμε την πορεία μας προς τον ελληνικό λαό γιατί μόνο αυτός μπορεί και έφτασε η ώρα να υπερασπιστεί τη Δημοκρατία και την κοινωνική Δικαιοσύνη”

Είναι το σημείο όπου καταλαβαίνει κανείς ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η λαϊκή βούληση εξακολουθεί να εκφράζεται στον δρόμο ή πάντως κάπου αλλού, όχι αναγκαστικά στην Βουλή.

Ο λαός, βάσει αυτής της λογικής, δεν αποφασίζει με την ψήφο του κι αναθέτει την διακυβέρνηση, στους θεσμούς, στην Δικαιοσύνη και σε αντιπροσωπευτικά σώματα. Όχι. Ο λαός μπορεί να θέλει κάτι άλλο και ίσως να μπορεί να το πάρει με άλλες διαδικασίες. όχι με τις εκλογές…

Αυτό όμως ενέχει πολλούς και μεγάλους κινδύνους. Διότι, στην Δημοκρατία που έχουμε, ο λαός εκπροσωπείται από αυτούς που εκλέγει και κυβερνιέται από την κυβέρνηση που έχει την εξουσία μέχρι η ίδια να προκαλέσει νέες εκλογές.

Αν δεν το δέχεσαι αυτό και θεωρείς ως “λαό” αυτόν που εσύ κρίνεις ότι ξέρεις τι θέλει και τι ποθεί, αυτό σημαίνει ότι το ίδιο το Πολίτευμα δεν σε έχει πείσει.

Οπότε, έχουμε πρόβλημα, ειδικά αν είσαι συνταγματικά κατοχυρωμένος πολιτειακός θεσμός.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Εκλογές γίνονται, όταν παίρνει μπροστά το ΠΑΣΟΚ!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ