ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΚάποιο λάθος κάνουν με τον Ιωσήφ Ρωγών οι «Αγρινιομάχοι» του Μεσολογγίου

Κάποιο λάθος κάνουν με τον Ιωσήφ Ρωγών οι «Αγρινιομάχοι» του Μεσολογγίου

Κάποιο λάθος κάνουν με τον Ιωσήφ Ρωγών οι «Αγρινιομάχοι» του Μεσολογγίου

Κάποιο λάθος κάνουν με τον Ιωσήφ Ρωγών οι «Αγρινιομάχοι» του Μεσολογγίου

Όπως μάθαμε, στα αποκαλυπτήρια του ανδριάντα του Ιωσήφ Ρωγών στο Μεσολόγγι ακούστηκε κατάρα(!) εναντίον όσων θέλουν να διασπάσουν την Μητρόπολη!  Κι ακολούθησε και χειροκρότημα, έτσι για να εμπεδωθεί το χριστιανικό πνεύμα!

Λοιπόν, κάποιος πρέπει να πει στους «Αγρινιομάχους» του Μεσολογγίου ότι ο Ιωσήφ Ρωγών δεν θα ήταν κατάλληλος για τέτοιες κατάρες.

Πρώτον, ο Ιωσήφ Ρωγών δεν ήταν από τα μέρη μας. Λαρισινός ήταν! Οπότε μάλλον θα έβαζε τα γέλια με τις τοπικιστικές μονομανίες κάποιων σε μια πόλη της περιοχής μας εναντίον μιας άλλης!

Δεύτερον, ο συγκεκριμένος ιεράρχης δεν ήταν μόνο μαχητής που έφτασε μέχρι την θυσία όπως οι αληθινοί μαχητές. Ήταν κι ένας άνθρωπος που έκανε πολιτικές σκέψεις και συμμαχίες που οι πολλοί δεν τις αντιλαμβανόταν.

Όπως όταν τάχθηκε στο πλευρό του Αλή Πασά στο αντάρτικο που εκείνος έκανε για χρόνια απέναντι στην Οθωμανική Αυτοκρατορία! Οπότε, ας μην τον βάζουν στα δικά τους μέτρα κάποιοι όχι και τόσο προικισμένοι πνευματικά, για να το πούμε κομψά.

Και τρίτον και τελευταίο, ο Ιωσήφ Ρωγών είχε άλλη αντίληψη από τους «Αγρινιομάχους» για την ανθρώπινη ζωή από κάποιους που πιστεύουν σε κατάρες.

Ο σπουδαίος αγωνιστής της Εκκλησίας δεν είχε επιτρέψει να σκοτώσουν οι ίδιοι οι Εξοδίτες τα παιδιά και τις γυναίκες τους, ώστε να μην πέσουν στα χέρια των εισβολέων και των πολιορκητών.

Πίστευε στην αξία της ανθρώπινης ζωής και ήθελε να αναλάβει ο Θεός την μοίρα όσων θα έπεφταν στα χέρια του εχθρού, να μην πάρουν οι άνθρωποι τέτοια απόφαση. Δεν θα καθόταν να καταριέται, όπως θα ήθελαν κάποιοι σκοταδιστές προχθές στην Ιερά Πόλη.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Στα μοβ του πένθους η Πινακοθήκη του Δήμου Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →