ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚαπναποθήκες Ηλιού: Στην κυριότητα του δήμου Αγρινίου

Καπναποθήκες Ηλιού: Στην κυριότητα του δήμου Αγρινίου

Καπναποθήκες Ηλιού: Στην κυριότητα του δήμου Αγρινίου

Τώρα όμως που η κατάσταση του κτιρίου είναι μη αναστρέψιμη

Του Δημήτρη Παπαδάκη

Στην κυριότητα του δήμου Αγρινίου έχουν περιέλθει οι Καπναποθήκες Ηλίου εδώ και ένα μήνα περίπου μετά τη διαδικασία εκούσιας δικαιοδοσίας στο Εφετείου Πατρών, με την οποία διαλύθηκε το ίδρυμα που προβλέπονταν από τη διαθήκη Ηλιού.

Αυτό αποκάλυψε ο δήμαρχος Αγρινίου Γ. Παπαναστασίου στην προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, απαντώντας στην ερώτηση του επικεφαλής της «Συμμαχίας Πολιτών» Γ. Καραμητσόπουλου. Όπως εξήγησε η όλη διαδικασία εκκινήθηκε μετά από επιστολή – αίτημα του δήμου Αγρινίου, στις αρχές του 2018, στην αρμόδια Διεύθυνση του Υπουργείου Εσωτερικών και παρεμβάσεις του ιδίου στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση. «Η δημοτική αρχή κινεί θέματα που χρονίζουν και τα καταλήγει… Αυτό βέβαια έπρεπε να είχε συμβεί πολλά χρόνια πριν γιατί δυστυχώς τώρα η κατάσταση είναι μη αναστρέψιμη» είπε χαρακτηριστικά ο Γ. Παπαναστασίου.

Και φυσικά, όπως αναφέρθηκε και από το δήμαρχο, η κατάσταση του κτιρίου είναι μη αναστρέψιμη, αφού την προηγούμενη εβδομάδα κατέρρευσε ένα ακόμη μέρος της στέγης του κτιρίου.

Το ερώτημα που προκύπτει, αν η διαδικασία πράγματι άρχισε να κινείται πριν από περίπου δυόμιση χρόνια, γιατί αυτό δεν συνέβη τις προηγούμενες δεκαετίες, όσο δηλαδή το κτίριο βρίσκονταν σε καλύτερη κατάσταση και θα μπορούσε να αξιοποιηθεί; Η απάντηση μάλλον έχει να κάνει με το γεγονός ότι δεν ασχολήθηκε πραγματικά με το θέμα καμία δημοτική αρχή των προηγούμενων δεκαετιών και το κτίριο αφέθηκε να καταρρεύσει από τη φθορά του χρόνου.

Ανακατασκευή του campus στο Μεσολόγγι ζητά το Πανεπιστήμιο Πατρών από την Περιφέρεια

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr