ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΚάνουν αναστροφή στην Εθνική Οδό για συντομεύσουν τη διαδρομή

Κάνουν αναστροφή στην Εθνική Οδό για συντομεύσουν τη διαδρομή

Κάνουν αναστροφή στην Εθνική Οδό για συντομεύσουν τη διαδρομή

Τα έργα για τη δημιουργία κυκλικού κόμβου στη συμβολή της Κατράκη με τη Χαριλάου Τρικούπη στο Αγρίνιο, στην είσοδο της πόλης,  έχουν δημιουργήσει σημαντικές αλλαγές στην κυκλοφορία των οχημάτων, με  αποτέλεσμα οι οδηγοί να αναζητούν την καλύτερη επιλογή για να μεταβούν στον προορισμό τους, Σε ορισμένες περιπτώσεις, ωστόσο, θέτουν τους ίδιους και τους άλλους σε κίνδυνο επιχειρώντας ακόμα και αναστροφή σε σημεία, όπως η Εθνική Οδός.

Έχοντας κατά νου ότι “το καλό το παλληκάρι ξέρει κι άλλο μονοπάτι” οδηγοί επιλέγουν, μεταξύ άλλων, ένα μικρό χωματόδρομο κάθετο στην οδό Χαριλάου Τρικούπη, η οποία είναι κλειστή λόγω των έργων και είναι διανοιγμένος ανάμεσα σε δύο κτήρια,  με επιχειρήσεις στο ισόγειο. Μέσω αυτού, και αφού περάσουν πάνω από το πεζοδρόμιο, βγαίνουν στην Εθνική Οδό Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ρεύμα προς Αμφιλοχία για να αποφύγουν άλλη, μεγαλύτερη διαδρομή. Το αρνητικό είναι ότι ορισμένοι κάνουν αναστροφή, για να κατευθυνθούν προς Μεσολόγγι παρότι σε απόσταση ελάχιστων μέτρων υπάρχει κυκλικός κόμβος που δίνει τη δυνατότητα να το πράξουν με ασφάλεια.

Αντίστοιχα, άλλοι που έρχονται από αντίθετο ρεύμα  πραγματοποιούν αναστροφή και διασχίζουν κάθετα την Εθνική για να μπουν στο χωματόδρομο και να βγουν πιο εύκολα στην περιοχή του Πανεπιστημίου. Και στις δύο περιπτώσεις ο βαθμός επικινδυνότητας είναι μεγάλος.

Σημειώνεται ότι το δρομάκι λόγω των συχνών διελεύσεων έχει υποστεί καθιζήσεις με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί λακκούβες.  Ιδιώτης, όπως είδαμε, έχει “αναλάβει” να καταβρέχει με λάστιχο λόγω της σκόνης που μπαίνει σε σπίτια και καταστήματα.

Δείτε επίσης: Γυναικοκτονίες: Το «μαύρο» ημερολόγιο του 2021 – Οι γυναίκες που έπεσαν νεκρές από τους συντρόφους τους

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr