ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΔυτικη ΕλλαδαΔυτική Ελλάδα: Κανένας ασθενής με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου

Δυτική Ελλάδα: Κανένας ασθενής με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου

Δυτική Ελλάδα: Κανένας ασθενής με κορωνοϊό στο νοσοκομείο του Ρίου

Αισιοδοξία μετά τις εισαγωγές των προηγούμενων ημερών

Κανένας ασθενής με κορωνοϊό δεν νοσηλεύεται πλέον στο νοσοκομείο του Ρίου, στην Πάτρα. Τα μηνύματα των τελευταίων ωρών στην αχαϊκή πρωτεύουσα μετά το εξιτήριο που έλαβε η μοναδική ασθενής με κορωνοϊό που νοσηλευόταν εκεί είναι θετικά.

Παράλληλα, το τελευταίο 24ωρο όλα τα τεστ που έγιναν βγήκαν αρνητικά ενώ όσα κρούσματα έχουν βρεθεί θετικά βρίσκονται μόνο σε κατ’ οίκον περιορισμό και με καλή κλινική εικόνα.

Παρόλα αυτά, όπως τονίζει στο thebest.gr ο Χαράλαμπος Γώγος χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή με την τήρηση των μέτρων. «Είμαστε σε εγρήγορση και ελπίζουμε ότι τα πράγματα θα πάνε καλύτερα αναφέρει χαρακτηριστικά.

Η κατάσταση την προηγούμενη εβδομάδα

Μία εβδομάδα πριν, νοσηλεύονταν στο ΠΓΝΠ τέσσερις ασθενείς με κορωνοϊό, ενώ είχαν διαπιστωθεί και άλλα έξι κρούσματα ενώ  την περασμένη Τετάρτη έχασε τη μάχη ο 70χρονος με υποκείμενο νόσημα που νοσηλευόταν διασωληνωμένος.

Απαραίτητη η τήρηση των μέτρων, λένε οι ειδικοί

Πάντως, η ιατρική-επιστημονική κοινότητα εφιστά την προσοχή για την τήρηση των μέτρων προστασίας από τον «ύπουλο εχθρό», ο οποίος παρουσιάζει έξαρση τις τελευταίες ημέρες. Υπενθυμίζουμε ότι προχθές είχαμε «έκρηξη» κρουσμάτων, με τον ΕΟΔΥ να ανακοινώνει 110 νέα και με τον «χάρτη» της επιδημιολογικής έκθεσης να επισημαίνει τρεις «κόκκινες» ζώνες: την Αττική, την Θεσσαλονίκη και την Καβάλα

Στην εκπομπή Καλοκαίρι Μαζί μίλησαν η Πρόεδρος της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών – Πειραιώς, Μ. Παγώνη και ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ, Αθ. Δημόπουλος, οι οποίοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου για την αύξηση των κρουσμάτων στη χώρα μας καθώς και για τις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται.

Να σημειώσουμε ότι τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου είναι 75, εκ των οποίων τα 4 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 4662 (ημερήσια μεταβολή +1.6%), εκ των οποίων 54.7% άνδρες.

Αναλυτικά η γεωγραφική κατανομή των κρουσμάτων έχει ως εξής:

– τέσσερα κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας,

– πέντε εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως,

– δεκαεννέα κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Αττικής, τρία εκ των οποίων σχετίζονται με συρροή στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης

-δεκαπέντε κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Θεσσαλονίκης, *τέσσερα από τα οποία σχετίζονται με τον γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.

-Δεκατρία κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Καβάλας, *έντεκα από τα οποία σχετίζονται με συρροή στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.

-Τέσσερα κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής.

-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας.

-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ημαθίας.

-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Ιωαννίνων.

-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Καστοριάς.
-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κέρκυρας.

-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κοζάνης.

-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Κορινθίας.

-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Πιερίας.

-Ένα κρούσμα στην περιφερειακή ενότητα Χανίων.

-Δύο κρούσματα στην περιφερειακή ενότητα Ηρακλείου Κρήτης.

-Δύο κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Ξάνθης.

-Δύο κρούσματα από την περιφερειακή ενότητα Φθιώτιδας.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 2, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 208 θάνατοι.

Η μέση ηλικία των ασθενών που απεβίωσαν είναι 76 έτη. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 12 (83.3% άνδρες).

Από το σύνολο των 4662 κρουσμάτων, 1290 (27.7%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 2308 (49.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.

Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 45 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 76 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).

Δείγματα που έχουν ελεγχθεί στα συνεργαζόμενα με τον ΕΟΔΥ εργαστήρια: Από την 1η Ιανουαρίου 2020 μέχρι σήμερα, στα εργαστήρια που διενεργούν ελέγχους για τον νέο κορωνοϊό (SARS-CoV-2) και που δηλώνουν συστηματικά στον ΕΟΔΥ το σύνολο των δειγμάτων που ελέγχουν (θετικά και αρνητικά), έχουν συνολικά ελεγχθεί 545439 κλινικά δείγματα, εκ των οποίων τα 6657 (1.4%) ήταν θετικά στον κορωνοϊό (συμπεριλαμβάνονται και περισσότερα από ένα δείγματα ανά άτομο που ελέγχθηκε).

thebest.gr

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασιών της Cosmote στο Μεσολόγγι

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr