Κανένας δεν έχει κάνει δήλωση καθαρισμού οικοπέδου!

Να σημειωθεί ότι η προθεσμία λήγει σε 15 μέρες αλλά και ότι η σχετική πλατφόρμα έχει ήδη έτοιμο ένα πεδίο για ανώνυμες καταγγελίες!

oikopeda-katharismos-

Η στήλη ρώτησε δύο ανθρώπους που είναι ψηλά στην κοινωνική ζωή στο Αγρίνιο, υπό την έννοια ότι οι δουλειές τους έχουν κοινωνικό αντίκτυπο και οι ίδιοι ασχολούνται με τα κοινά, για το αν έχουν κάνει δήλωση καθαρισμού των ακινήτων τους, όπως λέει ο νόμος και η σχετική πλατφόρμα που έχει ανεβάσει το υπουργείο.

Η αφορμή ήταν ένα τηλέφωνο από πολίτη που ζει στην Αθήνα αλλά έχει ένα περιουσιακό στοιχείο κάπου στα βουνά από όπου περνά ο Εύηνος, ο οποίος ρωτούσε με αγωνία τι πρέπει να κάνει. Το χάος που ακολούθησε τις εξαγγελίες του υπουργείου πάνω στο θέμα έφερε παραπληροφόρηση με αποτέλεσμα να μην ξέρει κανείς τι πρέπει να κάνει.

Εν ολίγοις, οι δύο παράγοντες που ρωτήσαμε μας απάντησαν ότι δεν έχουν ασχοληθεί και ούτε έχουν καθαρίσει τις περιουσίες τους αλλά ούτε έχουν υποβάλει δήλωση! Να σημειωθεί ότι η προθεσμία λήγει σε 15 μέρες αλλά και ότι η σχετική πλατφόρμα έχει ήδη έτοιμο ένα πεδίο για ανώνυμες καταγγελίες! Οπότε, θα πάει το κάρφωμα σύννεφο!

Όλο αυτό το ψηφιακό μπάχαλο είναι από τους βασικούς λόγους της αποχής πάρα πολλών που στις προηγούμενες εκλογές ψήφισαν Μητσοτάκη. Βιαστικά ετοιμάζονται πλατφόρμες κι εξαγγέλλονται σχέδια υπουργών για το κάθε τι. Τελικά, έρχονται αντιδράσεις, η πλατφόρμα έχει ανοίξει κι όποιος προλαβαίνει κάνει όσα προλαβαίνει! Έτσι όμως δουλειά δεν γίνεται.

Τις προάλλες βρήκαμε δημοσιευμένο ένα κείμενο για το πως μια παραδοσιακή συντηρητική οικογένεια, που ψηφίζει χρόνια ΝΔ, δεν πήγε στις ευρωεκλογές στο εκλογικό τμήμα. Ο λόγος; Η... εκτός σχεδίου δόμηση! Απολαύστε το κείμενο:

"Ονομάζομαι Μ. Θ., είμαι 67 ετών και θέλω να σας πω ότι η οικογένειά μου ψήφιζε πάντα Ν.Δ. Σε αυτές τις εκλογές οι τρεις απείχαμε συνειδητά (δεν φταίνε οι παραλίες) και μόνο ο σύζυγός μου πήγε στις κάλπες για να σας καταψηφίσει. Για εμάς ο κύριος λόγος είναι το πάγωμα της εκτός σχεδίου δόμησης, σε άρτια οικόπεδα με πρόσοψη σε ασφαλτοστρωμένο δημοτικό δρόμο, με πρόφαση ένα τυφλό οικόπεδο στην Πάτμο. Αισθάνομαι ότι ο αρμόδιος υπουργός μας εμπαίζει εδώ και ενάμισι χρόνο, που όλο και καταθέτει την τροπολογία, η οποία τελικά είναι αόρατη. Αυτή την απαξίωση της περιουσίας μας πληρώσατε στις κάλπες. Δεν θέλω να γυρίσω την πλάτη οριστικά στο κόμμα που ψήφιζα 50 χρόνια και γι’ αυτό περιμένω να διορθώσετε σύντομα τα κακώς κείμενα".

Με άλλα λόγια, αν έχεις τάξει στον κόσμο ότι θα αλλάξεις το κράτος και τελικά όλα είναι απλώς "κρεμασμένα" σε κάτι πλατφόρμες, αυτά παθαίνεις!

Εφημερίδα Συνείδηση

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Πρέβεζα: Συνελήφθη 38χρονος για εμπρησμό στο δάσος Μονολιθίου

Ο 38χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πρέβεζας και συνελήφθη στα πλαίσια της αυτόφωρης διαδικασίας, κατά την οποία του αποδόθηκε κατηγορία για εμπρησμό