ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚανένα σχολείο στο Αγρίνιο χωρίς πετρέλαιο

Κανένα σχολείο στο Αγρίνιο χωρίς πετρέλαιο

Κανένα σχολείο στο Αγρίνιο χωρίς πετρέλαιο
  • Με το περσινό πετρέλαιο σε πρώτη φάση τα σχολεία
  • Κανένα σχολείο στο Αγρίνιο χωρίς πετρέλαιο

Με απόθεμα πετρελαίου στις δεξαμενές τους είναι αρκετά σχολεία του δήμου Αγρινίου λόγω του ότι πέρσι δεν λειτούργησαν κανονικά, ωστόσο ήδη υπάρχει και νέα σύμβαση για την προμήθεια πετρελαίου, ώστε κανένα σχολείο να μην μείνει χωρίς πετρέλαιο

Στα αζήτητα παραμένει και φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης στην Αιτωλοακαρνανία, παρότι η διάθεσή του έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό χρονικό διάστημα, καθότι σε γενικές γραμμές το τελευταίο διάστημα επικρατεί καλοκαιρία

Ωστόσο, πάρα το γεγονός ότι τα νοικοκυριά φαίνεται να «γύρισαν την πλάτη» εδώ και χρόνια στο πετρέλαιο θέρμανσης, λόγω οικονομικών δυσκολιών, η Σχολική Επιτροπή της περιοχής έχει εξασφαλίσει την αναγκαία χρηματοδότηση για την προμήθεια πετρελαίου στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Αγρινίου.

Στόχος της επιτροπής, είναι να καλυφθούν οι ανάγκες που θα παρουσιαστούν κατά τη διάρκεια του χειμώνα και βέβαια οι μαθητές τις ώρες της διδασκαλίας να μην κρυώνουν.

Ήδη κάποια σχολεία του Δήμου Αγρινίου διαθέτουν απόθεμα πετρελαίου λόγω της μη κατανάλωσής του κατά την προηγούμενη σχολική χρονιά, που σε μεγάλο βαθμό κύλησε με την τηλεκπαίδευση, ενώ παράλληλα ήδη υπάρχει η δυνατότητα να προμηθευτούν όποτε το επιθυμούν επιπλέον πετρέλαιο, καθώς ήδη έχει υπογραφεί η σύμβαση με το νέο προμηθευτή.

Το πότε επιθυμεί το κάθε σχολείο να προμηθευτεί πετρέλαιο σχετίζεται με το πότε θα το αποφασίσει ο κάθε διευθυντής από τις σχεδόν 180 σχολικές μονάδες που υπάρχουν στο Δήμο μας, ενώ υπάρχουν και μαθητές νηπιαγωγείων που θερμαίνονται με air contrition και όχι με πετρέλαιο, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε για σχολεία που διαθέτουν δύο το πολύ τρεις αίθουσες!

Ο Αντιδήμαρχος Παιδείας Χρήστος Ζαρκαβέλης

Ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Παιδείας Χρήστος Ζαρκαβέλης δήλωσε: «η σύμβαση με τον προηγούμενο ανάδοχο είναι ακόμη σε ισχύ, υπάρχει και αποθεματικό σε αρκετά σχολεία. Όταν ξεκινήσει η σύμβαση με το νέο ανάδοχο θα μπορούν να προμηθευτούν και άλλο πετρέλαιο οι Διευθυντές.

Ενημερώσαμε τα σχολεία να προμηθευτούν πετρέλαιο, γιατί κανείς δεν ξέρει πως μπορεί να είναι ο καιρός, οπότε πρέπει όλοι να είμαστε προετοιμασμένοι.

Κανένα σχολείο, όπου και αν είναι εντός του δήμου, δεν μένει χωρίς πετρέλαιο. Το πότε θα βάλει το κάθε σχολείο πετρέλαιο είναι θέμα του εκάστοτε Διευθυντή, ο καιρός τώρα είναι καλός, αλλά όλοι οι Διευθυντές κάθε χρόνο είναι προετοιμασμένοι και προμηθεύονται σχετικά νωρίς πετρέλαιο».

Ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Κατσίφας

Ο Πρόεδρος της Β ΕΛΜΕ Αιτωλοακαρνανίας Γιώργος Κατσίφας τόνισε: «υπάρχει απόθεμα από πέρυσι σε μερικά σχολεία, διότι η χρονιά ήταν ιδιάζουσα, είχαν κλείσει τα σχολεία και έτσι υπάρχει αδιάθετο ακόμη, που σημαίνει πως μπορούν να παραγγείλουν από τον περσινό προμηθευτή.

Φέτος η σύμβαση άλλαξε και μπορούν να προμηθευτούν από τον φετινό προμηθευτή. Τα χρήματα έχουν κατατεθεί από την Σχολική Επιτροπή και δεν τίθεται θέμα, επομένως είναι στην διάθεση του εκάστοτε διευθυντή πότε θα λειτουργήσουν τα καλοριφέρ.

Εφόσον τα χρήματα έχουν πιστωθεί στο λογαριασμό του εκάστοτε σχολείου είναι θέμα των Διευθυντών για πότε θα χρησιμοποιηθούν για πετρέλαιο».

O Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θερμου  Ηλίας Παπαχρήστος

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Αγρινίου – Θέρμου Ηλίας Παπαχρήστος ανέφερε: «η Σχολική Επιτροπή έκανε διαγωνισμό και πήρε έκπτωση από κάποιον προμηθευτή και εδώ και αρκετές ημέρες τα σχολεία μπορούν να προμηθεύονται πετρέλαιο.

Τα χρήματα αυτά όμως τα πληρώνουν τα σχολεία από την επιχορήγηση που παίρνουν ανά τρίμηνο, η οποία είναι ελάχιστη και αφορά όλα τα λειτουργικά τους έξοδα, όπως λ.χ. πετρέλαιο και ρεύμα. Αυτό δυσχεραίνει την κατάσταση, διότι το ταμείο του σχολείου φθίνει γιατί από τα χρήματα της επιχορήγησης πρέπει να πληρωθούν και άλλα λ.χ. ζημιές, αναλώσιμα, γραφική ύλη, υλικά για τα παιδιά και ταυτόχρονα να πληρώνουν ρεύμα και πετρέλαιο.

Στα πολύ μεγάλα σχολεία η επιχορήγηση ανέρχεται συνολικά στα 2.000 με 2.500 ευρώ, δεν είναι πολλά δηλαδή τα λεφτά ανά τρίμηνο. Μια λύση για το ρεύμα τουλάχιστον θα ήταν να συνεισφέρουν οι σύλλογοι που μπαίνουν τα απογεύματα στα σχολεία, σε όσα μπαίνουν, για διάφορες δραστηριότητες αθλητικές και χρησιμοποιούν ρεύμα».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Κορονοϊός: 133 νέα κρούσματα στην Αιτωλοακαρνανία – 7.105 σε όλη την χώρα

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr