ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕυσυνείδηταΧτύπησε “καμπανάκι Πάτση” για την κυβέρνηση στην δημοσκόπηση της MRB

Χτύπησε “καμπανάκι Πάτση” για την κυβέρνηση στην δημοσκόπηση της MRB

Χτύπησε “καμπανάκι Πάτση” για την κυβέρνηση στην δημοσκόπηση της MRB

Η δημοσκόπηση που βλέπει το φως της δημοσιότητας αυτές τις μέρες είναι εκείνη της MRB για τον τηλεοπτικό σταθμό Open(Beyond).

Τα μηνύματα δεν είναι καλά γενικώς αλλά κυρίως δεν είναι καλά για την κυβέρνηση. Για πρώτη φορά στη πρόθεση ψήφου η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ εντοπίζεται στο 6,1%, που γίνεται 6,3% με την αναγωγή στα έγκυρα.

Για πρώτη φορά η ΝΔ είναι σαφώς κάτω από το 30%, συγκεκριμένα στο 29,1% και αν δεν υποχωρούσε κι ο ΣΥΡΙΖΑ κατά 0,8% από την προηγούμενη έρευνα- από το 23,8% στο 23% -θα ήταν όχι απλά ένα καμπανάκι αλλά κανονικός συναγερμός!

Το πως καταφέρνει ο ΣΥΡΙΖΑ όχι μόνο να μην κεφαλαιοποιεί τίποτε από μια απώλεια της τάξης του 2,2% για την κυβέρνηση αλλά και να χάνει κι ο ίδιος ποσοστό, είναι άξιο απορίας…

Τα ευρήματα όμως είναι πολύ σαφή και λένε ότι για τον κόσμο μόνο ένα πράγμα μετράει κι αυτό είναι η ακρίβεια. Πάνω από το 55% των ερωτηθέντων θεωρεί αυτό το μείζον θέμα, ενώ ζητήματα όπως η ανεργία, η μετανάστευση, τα ελληνοτουρκικά και η εισβολή στην Ουκρανία δεν ξεπερνούν το 10% στην αξιολόγηση σημασίας για τον κόσμο.

Από την άλλη, το μεγάλο ζήτημα που έχει βαρύνει από την επικαιρότητα δεν είναι σε καμία περίπτωση οι υποκλοπές, παρά είναι η υπόθεση Πάτση.Η μέτρηση είναι μέχρι και τις 2 Νοεμβρίου, άρα περιέχει όλες τις πρώτες εκτιμήσεις του κόσμου για το ζήτημα.

Φαίνεται, με άλλα λόγια, ότι ο κόσμος κάτι τέτοια δεν τα σηκώνει και θα κοστίσουν ίσως και ακόμη περισσότερο σε βάθος χρόνου. Θα είχαν ήδη κοστίσει δηλαδή, αν η αξιωματική αντιπολίτευση ήταν η λύση για όσους φεύγουν από την ΝΔ.

Στον επίλογο, υπάρχει κι ένα δυσάρεστο εύρημα για την Δημοκρατία από αυτή την δημοσκόπηση. Το κόμμα του φυλακισμένου Κασιδιάρη ανιχνεύεται για πρώτη φορά στο 2,5% και με την αναγωγή φαίνεται ότι περνάει με άνεση το 3%.

Οι λόγοι είναι πολλοί, όμως φαίνεται ότι και στην Ελλάδα θα ενισχυθούν οι αντιδημοκρατικοί σχηματισμοί από πολίτες επιρρεπείς στον λαϊκισμό. Δυστυχώς, κυρίως θα βρουν αφορμή να εκφραστούν λόγω του πολέμου του Πούτιν τον οποίο είναι πολλοί εκείνοι που τον θεωρούν “μια λύση για έναν καλύτερο κόσμο”!

Εφημερίδα Συνείδηση

Θεσσαλονίκη: Viral o «ζεν» σκύλος στην παρέλαση των φιλαρμονικών

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ