ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑκτιο–ΒονιτσαΚαμία απόσπαση από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Πάλαιρο

Καμία απόσπαση από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Πάλαιρο

Καμία απόσπαση από το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Πάλαιρο

Ομαλά λειτουργεί το υποκατάστημα των ΕΛΤΑ στην Πάλαιρο. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις της Περιφερειακής Διευθύντριας Πελοποννήσου & Δυτικής Ελλάδας των ΕΛΤΑ Αναστασίας Βανδώρου, το υποκατάστημα Παλαίρου συνεχίζει να λειτουργεί καθημερινά, ομαλά και δίχως προβλήματα χωρίς να έχουν υπάρξει τα τελευταία χρόνια μετακινήσεις ή αποσπάσεις στο προσωπικό του.

Αφορμή για τις διευκρινίσεις αυτές η πρόσφατη αναφορά της «Σ» στην απάντηση που έδωσαν τα ΕΛΤΑ στη Βουλή για το μέλλον του υποκαταστήματος στην Πάλαιρο. Σε κάθε περίπτωση οι ανησυχίες που στο παρελθόν είχαν εκφραστεί από μερίδα της τοπικής κοινωνίας φαίνεται τελικά πως δεν έχουν λόγο ύπαρξης, από τη στιγμή που το υποκατάστημα συνεχίζει απρόσκοπτα τη λειτουργία του.

Ανάλογες ανησυχίες ή και αντιδράσεις στο πρόσφατο παρελθόν είχαμε σε πολλά μέρη της Αιτωλοακαρνανίας σχετικά και με τραπεζικά υποκαταστήματα που ανέστειλαν τη λειτουργία τους. Οι δημογραφικές, κοινωνικές και διοικητικές αλλαγές που συντελούνται οπωσδήποτε επηρεάζουν το δίκτυο των υποκαταστημάτων, ιδίως όταν μία τράπεζα ή τα ΕΛΤΑ καλούνται να λειτουργήσουν σε ένα ανταγωνιστικό περιβάλλον.

Γι’ αυτό χρειάζεται ενίσχυση των εν λόγω δομών από τις τοπικές κοινωνίες δείχνοντας προτίμηση στις υπηρεσίες που παρέχουν. Για παράδειγμα, τα ΕΛΤΑ έχουν από καιρό μπει στην πώληση ηλεκτρικού ρεύματος. Σε τέτοιες περιπτώσεις οι παράγοντες της αγοράς συνηθίζουν να λένε με νόημα «δείξτε πόσο μας θέλετε»…

Δημήτρης Παπαδάκης – Εφημερίδα «Συνείδηση»

Εκδήλωση στο Αγρίνιο με θέμα: «Μαθαίνοντας για την καρδιά σου, σώζεις τη ζωή σου»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr