ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚαμαρούλα: Νέο κατάστρωμα στη γέφυρα του Αγίου Νικολάου

Καμαρούλα: Νέο κατάστρωμα στη γέφυρα του Αγίου Νικολάου

Καμαρούλα: Νέο κατάστρωμα στη γέφυρα του Αγίου Νικολάου

Καμαρούλα: Νέο κατάστρωμα στη γέφυρα του Αγίου Νικολάου όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Αναλυτικά το δημοσίευμα:  

Δεν θα τοποθετηθεί και πάλι λαμαρίνα, καθώς είναι επικίνδυνη και είχε τοποθετηθεί γιατί δεν γίνονταν η σωστή συντήρηση του ξύλινου υποστρώματος της γέφυρας Η «γέφυρα των στεναγμών» είχε καταλήξει να είναι η στρατιωτική γέφυρα τύπου «Μπέλεϋ» που βρίσκεται στον Άγιο Νικόλαο Τριχωνίδας, στην περιοχή της Καμαρούλας.

Ανέκαθεν οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου αντιμετώπιζαν προβλήματα με την γέφυρα, ενώ συχνά η κατάστασή της ήταν που προκαλούσε και μικροατυχήματα, τα οποία όμως ήταν ικανά να «ανατρέψουν» την καθημερινότητα ενός αναβάτη μηχανής, ποδηλάτου, όπως επίσης και αυτοκινήτων, καθώς η κακή κατάσταση της γέφυρας επηρέαζε ακόμη και τα ελαστικά!

Προ ημερών πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Αγρινίου εργασίες συντήρησης, οι οποίες προκάλεσαν αναστάτωση στους κατοίκους. Οι λόγοι είναι δύο. Ο πρώτος είναι διότι δεν είχαν τη λαμαρίνα που συνήθως στρώνονταν η γέφυρα και ο δεύτερος είναι διότι τα παλιά ξύλα που ξηλώθηκαν από την γέφυρα αφέθηκαν για μέρες στο σημείο.

Ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Αγρινίου Δημήτρης Τζιώλης μιλώντας στη «Σ» επεσήμανε:

«η μεταλλική στρώση δημιουργούσε τα προβλήματα. Αυτή η γέφυρα είναι τύπου «Μπέλεϋ», στρατιωτικού τύπου και οι προδιαγραφές της είναι να έχει ξύλα. Στρώνονταν με λαμαρίνα η γέφυρα, διότι δεν γίνονταν σωστή συντήρηση στα ξύλα. Τα ξύλα έχουν ένα χρόνο ζωής, ενώ η ξυλεία γενικότερα που χρησιμοποιήσαμε, πέρα από τα ξύλα που βλέπουμε, είναι εμποτισμένη και αντέχει αρκετά χρόνια.

Όταν κάποια ξύλα φθαρούν από τη συχνή διέλευση των οχημάτων θα αντικατασταθούν άμεσα. Η μεταλλική επίστρωση ήταν καταχρηστική, καθώς το ξύλινο υπόστρωμα είχε φθαρεί εντελώς και έτσι έβαζαν την λαμαρίνα, η οποία και αυτή με την σειρά της είχε φθαρεί και δημιουργούσε προβλήματα ακόμη και στα αυτοκίνητα, αλλά και ήταν γενικότερα επικίνδυνη.

Τώρα έγιναν οι κατάλληλες εργασίες στο ξύλινο υπόστρωμα της γέφυρας και αντικαταστάθηκαν και τα ξύλα, πάνω στα οποία γίνεται η διέλευση των οχημάτων και σύντομα ο ανάδοχος θα απομακρύνει και τα παλιά ξύλα που ξηλώθηκαν από την γέφυρα».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Καμαρούλα: Νέο κατάστρωμα στη γέφυρα του Αγίου Νικολάου

Απογραφή 2021: 235.371 ο νόμιμος πληθυσμός της Αιτωλοακαρνανίας και 101.284 του Δήμου Αγρινίου – Δείτε στοιχεία

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ