ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΚαμάλα Χάρις: Πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ερωμένη, μητριά – Η πρώτη βιογραφία της στα ελληνικά

Καμάλα Χάρις: Πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ερωμένη, μητριά – Η πρώτη βιογραφία της στα ελληνικά

Καμάλα Χάρις: Πρώτη γυναίκα αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, ερωμένη, μητριά – Η πρώτη βιογραφία της στα ελληνικά

Η Κάμαλα Χάρις έγραψε ιστορία, κόρη μεταναστών που έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, δραστήρια, σικάτη, αγαπά το μπάσκετ, κινείται με άνεση και σιγουριά είτε βαδίζει με 12ποντες γόβες, είτε με τα σταράκια της.

Ελάχιστα πράγματα πάνω της είναι συμβατικά, όμως η προσωπική της ιστορία εκφράζει περισσότερο από καθετί την καλή πλευρά της Αμερικής.

Κόρη χωρισμένων γονιών, μεγάλωσε με τη μητέρα της, από την οποία πήρε την εργασιακή ευσυνειδησία, την προσοχή στη λεπτομέρεια και κυρίως την ικανότητα να επιμένει και να τα καταφέρνει εκεί που έβρισκε κλειστές πόρτες.

«Με τον τρόπο της Καμάλα»
Ο έμπειρος δημοσιογράφος Νταν Μοραίν, ο επίσημος βιογρλαφος της, μάς δίνει την πρώτη εις βάθος βιογραφία της μοναδικής αυτής γυναίκας, μέσα από το βιβλίο των εκδόσεων Παπαδόπουλος με τίτλο «Με το τρόπο της Καμάλα, Η ζωή και η πορεία της πρώτης αντιπροέδρου των ΗΠΑ».

Πρόκειται για την πρώτη βιογραφία της πρώτης γυναίκας Αντιπροέδρου των ΗΠΑ που κυκλοφορεί στα ελληνικά. Ο Μοραίν εξιστορεί, μετά από εκτενή έρευνα ετών και μέσα από μια γλαφυρή αλλά και λεπτομερή αφήγηση, τη συνεχή πάλη της Χάρις, μιας γυναίκας, κόρης μεταναστών, να βρίσκεται σε κομβικές θέσεις για την απόδοση δικαιοσύνης, στο Σαν Φρανσίσκο, στην πολιτεία της Καλιφόρνια και πλέον στον Λευκό Οίκο.

«Μπορούσε να είναι σκληρή, ενίοτε πολύ σκληρή με αυτούς που ήταν γύρω της. στην άνοδό της είχε αφήσει πίσω της ανθρώπους που αισθάνθηκαν χρησιμοποιημένοι, όπως είχε αφήσει και δουλειές στη μέση, καθώς προχωρούσε πολύ γρήγορα από το ένα αξίωμα στο άλλο. Έβρισκε όμως χρόνο να δείξει στοργή και αυτή την τόσο σπάνια αρετή, την ενσυναίσθηση».

Το βιβλίο προσφέρει μια συναρπαστική περιήγηση στον άγνωστο και περίπλοκο κόσμο της αμερικανικής πολιτικής, σε δημοτικό και πολιτειακό επίπεδο: έναν κόσμο όπου δήμαρχοι, κυβερνήτες και εισαγγελείς κονταροχτυπιούνται σε αγώνες ισχύος, γεμάτους ίντριγκες, πολύ μακριά από την Ουάσιγκτον και τη διεθνή αρένα.

Μέσα απο το βιβλίο, γνωρίζουμε την Περιφερειακή Εισαγγελέα του Σαν Φρανσίσκο που εισήγαγε καινοτομίες για την καταπολέμηση της αποχής των παιδιών από το σχολείο και την προστασία των εργατριών του σεξ και έφτασε να γίνει η πρώτη μαύρη γυναίκα Γενική Εισαγγελέας στην ιστορία της Καλιφόρνια.

Γνωρίζουμε την εικοσιεννιάχρονη Κάμαλα που σχετίστηκε με τον –κατά τριάντα χρόνια μεγαλύτερό της– Πρόεδρο της Βουλής της Καλιφόρνια, σε μια σχέση που μπορεί να της άνοιξε πόρτες, όμως η ίδια αργότερα θα τη χαρακτήριζε «θηλιά στον λαιμό» της. Τη ριψοκίνδυνη Χάρις, που μετά από μόλις πέντε χρόνια ως Γενική Εισαγγελέας, πήρε την τολμηρή απόφαση να διεκδικήσει μια έδρα στη Γερουσία των ΗΠΑ, αλλά και στήριξε δημόσια τον Μπαράκ Ομπάμα όταν ακόμα η υποψηφιότητά του για την Προεδρία έδειχνε να μην έχει καμία τύχη.

Θα γνωρίσουμε τέλος τη Χάρις που καταφέρνει να επανακάμψει με τρόπο μοναδικό, αφού παρά την αποτυχία της καμπάνιας της για το χρίσμα στις προεδρικές εκλογές, πέτυχε να κερδίσει την πολύτιμη υποψηφιότητα της Αντιπροέδρου δίπλα στον Τζο Μπάιντεν.

Παράλληλα, ο Μοραίν μάς αποκαλύπτει τη Χάρις μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας: το πώς ερωτεύτηκε αργά στη ζωή της, πώς έγινε μητριά δύο παιδιών, πώς ενδιαφέρθηκε για τους άσημους συνεργάτες της που είναι μαζί της από παλιά, και όλα αυτά με τον τρόπο που την έφερε τελικά στην κορυφή: τον τρόπο της Κάμαλα.

«Μοιράζει συνταγές, φορά σταράκια, προσκαλεί γερουσιαστές να δειπνήσουν μαζί της σε κλειστό κύκλο. Εχει μία ενδιαφέρουσα οικογένεια, αγαπά το μπάσκετ. Αυτός είναι ο τρόπος της Καμάλα».

Κάμαλα Χάρις: η κόρη μεταναστών που έγινε η πρώτη μαύρη γυναίκα Αντιπρόεδρος των ΗΠΑ

Μέσα από τη διεισδυτική αυτή βιογραφία της –που κυκλοφόρησε στις ΗΠΑ τον Ιανουάριο 2021– θα γνωρίσουν όλοι τις αξίες και τις προτεραιότητές της, που συνθέτουν αυτό τον μοναδικό τρόπο που την έφερε στην κορυφή: τον τρόπο της Κάμαλα.

«Με τον τρόπο της Καμάλα» εκδόσεις Παπαδόπουλος

Πηγή: iefimerida.gr

Παναιτώλιο: Άμορφη μάζα αυτοκίνητο μετά από τροχαίο στα Αμπάρια (φωτο)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr