ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚαλύβια: Πατέρας μαθητή εισέβαλε σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγήτρια

Καλύβια: Πατέρας μαθητή εισέβαλε σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγήτρια

Καλύβια: Πατέρας μαθητή εισέβαλε σε σχολείο και επιτέθηκε σε καθηγήτρια

Πατέρας μαθητή εισέβαλε σε τάξη γυμνασίου στα Καλύβια και επιτέθηκε σε καθηγήτρια επειδή ο γιος του είχε τιμωρηθεί από το σχολείο.

Το περιστατικό έγινε εν ώρα μαθήματος, μπροστά στα έκπληκτα μάτια των μαθητών. Όπως αναφέρουν οι εκπαιδευτικοί. ο άνδρας εισέβαλε στον χώρο σχολείου, όρμησε στην σχολική αίθουσα, απείλησε και εξύβρισε την καθηγήτρια, έκλεισε την πόρτα πάνω της χτυπώντας την στον ώμο.

Κατόπιν κατευθύνθηκε στο γραφείο της διεύθυνσης όπου και εξύβρισε τη διευθύντρια. Έδινε και αφαιρούσε τον λόγο από μαθητές οι οποίοι δεν μπορούσαν να αντιληφθούν τι συμβαίνει, πρόσβαλέ και εξύβρισε συναδέλφους που βρέθηκαν στο γραφείο.

«Όλα τα παραπάνω περιττό να πούμε ότι συνέβαιναν σε κατάσταση ανεξέλεγκτη η οποία έθετε σε κίνδυνο την ασφάλεια των μαθητών πρωτίστως και του εκπαιδευτικού προσωπικού», τονίζουν. Την Παρασκευή, η Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής προχώρησε σε στάση εργασίας για να αναδειχτεί το σοβαρό αυτό περιστατικό.

«Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα παιδιά»
Την Κυριακή (4/2) το μεσημέρι, ο Σεραφείμ Σωτηρόπουλος, μέλος της Ε΄ ΕΛΜΕ Ανατολικής Αττικής, είπε στο MEGA ότι «η ποινή που επιβλήθηκε στο μαθητή για ένα πειθαρχικό ζήτημα επιβλήθηκε ομόφωνο από όλο τον σύλλογο διδασκόντων. Επέβαλαν τη ποινή και στην συνέχεια είχαμε αυτά τα γεγονότα με τον πατέρα να εισβάλει στο σχολείο και να κλείνει την πόρτα, χτυπώντας τη συνάδελφο στον ώμο και στη συνέχεια προχώρησε στο γραφείο των καθηγητών και εξύβρισε άλλες συναδέλφους μεταξύ των οποίων και την διευθύντρια. Όλα αυτά έγιναν μπροστά στα παιδιά».

«Γι’ αυτό κηρύξαμε στάση εργασίας της Παρασκευή ώστε το θέμα να δημοσιοποιηθεί κι να υπάρχει μία αντίδραση. Παρά τις διαστάσεις που έχει πάρει, το θέμα είναι πως δεν θα πρέπει να γίνει αιτία σύγκρουσης μεταξύ γονέων και καθηγητών. Εμείς ως σωματείο δηλώνουμε πως δεν θα ανεχτούμε τέτοιες συμπεριφορές», προσέθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ