ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚαλύβια: Του Οκτωβρίου εικόνες…

Καλύβια: Του Οκτωβρίου εικόνες…

Καλύβια: Του Οκτωβρίου εικόνες…

Ο Οκτώβριος, με τις πολλές βροχές ουσιαστικά ο πρώτος μήνας του φθινοπώρου (τυπικά ο δεύτερος), πήρε το όνομά του από τη λατινική λέξη Octo, η οποία σημαίνει “οκτώ”, καθώς στο αρχαίο Ρωμαϊκό ημερολόγιο των δέκα μηνών, ήταν ο όγδοος κατά σειρά.

Ο δέκατος μήνας του Γρηγοριανού ημερολογίου είναι εκείνος που φέρει τη βαριά κληρονομιά του ιστορικού έπους του ’40 και πολλών άλλων σημαντικών γεγονότων, αλλά και της πρώτης από τις μεγάλες γιορτές, εκείνη του Αγίου Δημητρίου!

Ο Οκτώβριος είναι ο μήνας της πρώτης αργίας, της εθνικής επετείου της 28ης, αλλά και ο μήνας της σποράς για τους αγρότες, καθώς η γη ετοιμάζεται να δεχτεί τους σπόρους που θα καρπίσουν τα πολύτιμα προϊόντα που θα βρεθούν στο τραπέζι μας.

Ο μήνας αυτός λέγεται και Οχτώβρης, Αηδημητριά​της, Σπαρτής ή Σπαρτάς ή Σποριάς γιατί σπέρνουμε πολλά στις μέρες του και είναι η βασική γεωργική ασχολία, Νειαστής (αρχ.): με πολλά οργώματα (νεάω = οργώνω χέρσα γη).

kalyvia.gr

“Πειραγμένη” η Τουρκία από τις εκδηλώσεις της Ναυμαχίας της Ναυπάκτου – Παραλλήρημα της Hurriyet: “Ίδια νοοτροπία” 450 χρόνια μετά !!!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr