Καλύβια Αγρινίου: Σε "κατάσταση έκτακτης ανάγκης" μετά το μπουρίνι οι παραγωγοί - Τι ανέφερε στον "Δυτικά Fm" o Δ. Αναστασίου

Το μπουρίνι που έπληξε πρόσφατα (24.8.23) το Αγρίνιο δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες. 

kalampokia-1

Το μπουρίνι που έπληξε πρόσφατα (24.8.23) το Αγρίνιο δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στις αγροτικές καλλιέργειες.

Τα καιρικά φαινόμενα ήταν τόσο έντονα στον Πλάτανο Καλυβίων με  αποτέλεσμα, όπως ανέφερε στον "Δυτικά FM" ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρης Αναστασίου, να "ξηλωθούν" ακόμα και κολόνες της ΔΕΗ.

Καλαμπόκια ύψους 2,5 στρεμμάτων έγιναν ένα με τη γη. Επιπλέον, τα δίχτυα που προορίζονταν να προστατέψουν τις καλλιέργειες ακτινιδίων καταστράφηκαν ολοσχερώς και οι καρποί υπέστησαν ζημιά.

Ο κ. Αναστασίου μιλώντας στη Δήμητρα Λαοπόδη τόνισε την ανάγκη να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης και έκανε γνωστό ότι πέραν των ζημιών που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες, καταστράφηκαν και υποδομές (στέγαστρα, αποθήκες κ.ά).

Το θετικό, μέσα στην "ατυχία" των παραγωγών είναι ότι δεν "χτυπήθηκε" όλος ο κάμπος, όπως είχε συμβεί την ίδια περίοδο πέρυσι και το φαινόμενο δεν είχε την ίδια έκταση, όπως σημείωσε.

Σημειώνεται ότι μετά από επικοινωνία του δημάρχου Γιώργου Παπαναστασίου και του περιφερειάρχη Νεκτάριου Φαρμάκη με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Αυγενάκη αναμένεται αύριο  Τρίτη (28.8.23) να ξεκινήσει από εκτιμητές η καταγραφή των ζημιών.

Ακούστε τι ανέφερε στον "Δυτικά Fm, 92 8" ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Καλυβίων Δημήτρης Αναστασίου: