ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑκτιο–Βονιτσα«Καλπάζει» η Πάλαιρος παρά το «αγκάθι» της έλλειψης προσωπικού – Αύξηση 10% αυτή την περίοδο σε σχέση με πέρυσι

«Καλπάζει» η Πάλαιρος παρά το «αγκάθι» της έλλειψης προσωπικού – Αύξηση 10% αυτή την περίοδο σε σχέση με πέρυσι

«Καλπάζει» η Πάλαιρος παρά το «αγκάθι» της έλλειψης προσωπικού – Αύξηση 10% αυτή την περίοδο σε σχέση με πέρυσι

Αύξηση 10% αυτή την περίοδο σε σχέση με πέρυσι. «Καλπάζει» η Πάλαιρος όπως αναφέρει η εφημερίδα “Συνείδηση”. Ιδανικά ξεκινά η σεζόν παρά το «αγκάθι» της έλλειψης προσωπικού. Ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας επιδιώκει τη διεύρυνση της τουριστικής σεζόν «ποντάροντας» και στον εναλλακτικό τουρισμό

Αναλυτικά το δημοσίευμα: 

Κάθε χρόνο η περιοχή της Παλαίρου και της Πογωνιάς επαληθεύει το ότι είναι η ταχέως αναπτυσσόμενη τουριστικά περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Τα στοιχεία κάθε χρόνο είναι όλο και θετικότερα, όπως επίσης κάθε χρόνο προστίθεται και ένα «λιθαράκι» για την περεταίρω τουριστική ανάπτυξη της περιοχής!

Πέραν των τουριστικών καταλυμάτων, που συνεχώς κατασκευάζονται νέα, ο Δήμος Ακτίου – Βόνιτσας «τρέχει» διαδικασίες, τόσο για να βελτιώσει τις υποδομές και να προσελκύσει περισσότερους επενδυτές -υποδομές όπως ύδρευση, βιολογικό, κατασκευή νέας μαρίνας ή και την ενίσχυση της υφιστάμενης με πλωτές- όσο και να αναπτύξει  την παράλληλη «στροφή» του στον εναλλακτικό τουρισμό!

Η φετινή τουριστική σεζόν ξεκινά με πολύ καλούς οιωνούς, καθώς αυτή τη στιγμή έχει 10% αύξηση σε τουρίστες σε σχέση με πέρσι! Παράλληλα όμως «αγκάθι» και για τη φετινή  τουριστική σεζόν στην περιοχή, όπως και σε όλη την Ελλάδα, είναι η αδυναμία εύρεσης προσωπικού που θα στελεχώσει θέσεις εργασίας σε επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του τουρισμού.

Ο Αντιδήμαρχος τουρισμού του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας Κώστας Τσακάλης μιλώντας στη «Σ» αναπτύσσει όλα τα στοιχεία εκείνα που καθιστούν την Πάλαιρο και την Πογωνιά σημαντικό τουριστικό προορισμό, ο οποίος επιχειρεί να αναπτυχθεί και προς άλλες «τουριστικές κατευθύνσεις», διευρύνοντας έτσι την τουριστική σεζόν.

«Καλπάζει» η Πάλαιρος παρά το «αγκάθι» της έλλειψης προσωπικού - Αύξηση 10% αυτή την περίοδο σε σχέση με πέρυσι
Ο Κώστας Τσακάλης

Συγκεκριμένα ο κ. Τσακάλης τονίζει: «η περιοχή της Παλαίρου και της Πογωνιάς είναι σε πολύ καλό επίπεδο τουριστικά, ενώ αυτή την εποχή έχουμε αύξηση των τουριστών κατά 10% σε σχέση με πέρυσι. Οι ενδείξεις είναι πολύ θετικές για τους επόμενους μήνες. Πέρυσι ήταν μια πολύ καλή χρονιά, τον Αύγουστο ήταν στο 100% η πληρότητα, ενώ από τον Ιούνιο και έπειτα συνεχώς ανέβαινε.

Ήδη από τα μέσα Ιουνίου η πληρότητα ήταν στο 70% και η άνοδός της από τότε και έπειτα ήταν ραγδαία. Μάλιστα, για φέτος οι εκτιμήσεις είναι ακόμη πιο αισιόδοξες, καθώς κατασκευάστηκαν και κατασκευάζονται νέα καταλύματα για τουρίστες. Σκανδιναβοί, Άγγλοι, Ολλανδοί και τουρίστες από το Ισραήλ καλύπτουν συνήθως το 80% των τουριστών στην περιοχή της Παλαίρου και της Πογωνιάς.

Με αυτά τα στοιχεία γίνεται εύκολα αντιληπτό πως υπάρχουν και τουρίστες από άλλες χώρες στην περιοχή μας. Η τουριστική σεζόν στην περιοχή πλέον ξεκινά από το Πάσχα και συνεχίζει δυναμικά μέχρι και τον Οκτώβριο.

Σ’ αυτό έχει βοηθήσει πολύ και το γεγονός ότι έχουν δημιουργηθεί πολλές βίλες στην περιοχή, στις οποίες οι ιδιοκτήτες μένουν συνήθως μέχρι τον Μάιο και από τον Οκτώβριο και έπειτα και στο μεσοδιάστημα, που είναι η φουλ σεζόν, τις μισθώνουν σε τουρίστες.

Επιπλέον στο λιμάνι της Παλαίρου τοποθετήσαμε πλωτές κατασκευές για τον ελλιμενισμό επιπλέον 50 σκαφών, καθώς διαπιστώνουμε πως το συγκεκριμένο είδος τουρισμού αποδίδει πολύ στα super market, στα εστιατόρια, στα ταξί και σε άλλες τοπικές επιχειρήσεις.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε στην περιοχή και συγκεκριμένα το αντιμετωπίζουν όλες οι επιχειρήσεις που ασχολούνται με τον τουρισμό είναι η έλλειψη προσωπικού. Συμβαίνει σε όλη την Ελλάδα, αλλά για μας στην Πάλαιρο και την Πογωνιά που ο τουρισμός ακόμη ανθεί και υπάρχει κατασκευαστικός οργασμός καταλυμάτων είναι πολύ σημαντικό ζήτημα. Σχεδόν όλες οι επιχειρήσεις δεν διαθέτουν το προσωπικό που επιθυμούν.

Την ίδια στιγμή με σκοπό και στόχο με επεκτείνουμε περεταίρω τη σεζόν στην περιοχή μας έχουν ήδη ως Δήμος καταθέσει πρόταση για την δημιουργία περιπατητικών και αναρριχητικών μονοπατιών. Υπάρχουν σοβαρά στοιχεία που μας «δείχνουν» πως η πρόταση αυτή του Δήμου Ακτίου – Βόνιτσας θα εγκριθεί γρήγορα, εντός του έτους δηλαδή, με αποτέλεσμα η σεζόν, μετά την ολοκλήρωση της διάνοιξης και του καθαρισμού του δικτύου μονοπατιών, θα διευρυνθεί επενδύοντας και στον εναλλακτικό τουρισμό που κι αυτός τώρα αρχίζει να αναπτύσσεται στη χώρα μας.

Ο εναλλακτικός αυτός τουρισμός λειτουργεί καλύτερα τον Απρίλιο και το Μάιο, αλλά και τον Ιούνιο και από τον Σεπτέμβριο μέχρι και το Νοέμβριο, συνεπώς θα ενισχυθεί σημαντικά η τουριστική σεζόν στην περιοχή μας, ενώ σημαντικό είναι πως θα υπάρχει και δυνατότητα επιλογής δραστηριοτήτων για τους τουρίστες της Παλαίρου και της Πογωνιάς.

Επιπλέον, ο Δήμος Ακτίου Βόνιτσας «τρέχει» την κατασκευή νέας μαρίνας δυναμικότητας 450 σκαφών και εκτιμάται πως μέχρι τέλος του έτους, εκτός απροόπτου, θα έχει ήδη βγει σε δημοπράτηση. Θα είναι ένα πολύ σημαντικό έργο που θα φέρει περισσότερους τουρίστες, και θα είναι η πιο σύγχρονη μαρίνα που θα έχει κατασκευαστεί μετά από αυτή της Λευκάδας».

Κωνσταντίνος Χονδρός – Εφημερίδα “Συνείδηση”

Έγινε viral η πρόταση γάμου μαραθωνοδρόμου που έτρεξε 14χλμ – Η Νικολέτα είπε το «ναι»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ