ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΚαλώδια – παγίδα θανάτου για τα φλαμίνγκο στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου (συγκλονιστικό video)

Καλώδια – παγίδα θανάτου για τα φλαμίνγκο στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου (συγκλονιστικό video)

Καλώδια – παγίδα θανάτου για τα φλαμίνγκο στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου (συγκλονιστικό video)

Σοκ προκάλεσε η εικόνα που αντίκρισαν το απόγευμα της Δευτέρας (10.7.23), λίγο πριν τις 17.00, πολλοί διερχόμενοι από τον δρόμο της Τουρλίδας στη Λιμνοθάλασσα Μεσολογγίου. Συνολικά 11 Φοινικόπτερα (φλαμίνγκο) κείτονταν στο έδαφος νεκρά ή τραυματισμένα – έπεσαν πάνω σε ηλεκτροφόρα καλώδια.

Από το πρωί στην περιοχή βρίσκονταν πάρα πολλά πουλιά του συγκεκριμένου είδους. Όπως αναφέρουν άτομα που είναι γνώστες πιθανότατα για κάποιο λόγο τρόμαξαν, με αποτέλεσμα πολλά απ’ αυτά στην προσπάθειά τους να φύγουν από το σημείο έπεσαν πάνω σε καλώδια, με τη τραγική αυτή κατάληξη για τα 11 φοινικόπτερα.

Τραγική ειρωνεία είναι πως αυτή την εποχή στον δρόμο της Τουρλίδας εκτελούνται εργασίες, με μια εκ των βασικότερων να είναι η υπογειοποίηση των καλωδίων.

Τα 11 αυτά φοινικόπτερα, νεκρά ή τραυματισμένα, εντοπίστηκαν στο ύψος των αλυκών της Τουρλίδας.

Σημαντικό είναι πως όσο όμορφα και αν είναι τα πουλιά αυτά, οι άνθρωποι δεν πρέπει να τα πλησιάζουν, διότι αν τρομάξουν τα αποτελέσματα μπορεί να είναι και ολέθρια.

Υπό έλεγχο η επικίνδυνη πυρκαγιά στις Βελαώρες Αστακού – Γυναίκα ειδοποίησε έγκαιρα την Πυροσβεστική (εικονές)

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ