ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΕίναι και δεν είναι καλό που επεκτείνονται τα συσσίτια εκτός Αγ. Δημητρίου…

Είναι και δεν είναι καλό που επεκτείνονται τα συσσίτια εκτός Αγ. Δημητρίου…

Είναι και δεν είναι καλό που επεκτείνονται τα συσσίτια εκτός Αγ. Δημητρίου…

Βλέποντας την επίσκεψη του Μητροπολίτη Δαμασκηνού στην ενορία του Αγίου Δημητρίου Αγρινίου και στα Συσσίτια Απόρων που εδώ και πολλά χρόνια τρέχει ο π. Κωνσταντίνος Καντάνης, δεν μπορείς να μη διαπιστώσεις τη θέληση του νέου ποιμενάρχη της Αιτωλοακαρνανίας να επεκταθεί η προσφορά προς τους πιστούς και σε άλλες ενορίες.

Όπως είπε, δεν είναι λογικό να λες ότι αγαπάς τον συνάνθρωπο και να κηρύττεις την αγάπη αλλά να μην μπορείς να την κάνεις έμπρακτη, με αληθινή υλική προσφορά προς αυτόν.

Και είναι πολύ λογικά τα παραπάνω, γεννώντας μάλιστα την απορία γιατί τόσα χρόνια καμιά άλλη ενορία δεν μπόρεσε να κινηθεί σε αυτή την κατεύθυνση.
Να μπορέσει να δώσει τροφή στους φτωχούς, έστω τα βασικά. Γιατί μπόρεσε ο Άγιος Δημήτριος και οι άλλοι δεν μπόρεσαν, ήταν θέμα διάθεσης, ικανότητας ή κάτι άλλο;

Υπ’ αυτή την έννοια μια ακόμη πρωτοβουλία του Δαμασκηνού έρχεται να καλύψει ένα υπαρκτό κενό, μια ανάγκη. Γίνεται δηλαδή κάτι καλό, κάτι που λείπει.

Από κει και πέρα, όμως, δεν μπορεί να θεωρηθεί καλή είδηση ότι τα συσσίτια χρειάζονται ακόμη περισσότερο και δεν έχει εκλείψει η ανάγκη τους. Διότι αυτό συμβαίνει ανέχεια και φτώχεια, που όχι μόνο δεν μειώνεται αλλά που επεκτείνεται κιόλας…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ