ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚαλλιάνος: Θερμοκρασίες που θα θυμίσουν Ιούλιο στο Αγρίνιο

Καλλιάνος: Θερμοκρασίες που θα θυμίσουν Ιούλιο στο Αγρίνιο

Καλλιάνος: Θερμοκρασίες που θα θυμίσουν Ιούλιο στο Αγρίνιο

«Κατακαλόκαιρο» θα θυμίσουν οι επόμενες ημέρες, με τη θερμοκρασία να παραμένει στα ύψη. Η πρόγνωση από τον Γιάννη Καλλιάνο. 

Θερμοκρασίες που θα θυμίσουν Ιούλιο θα επικρατήσουν την Τρίτη και την Τετάρτη σε αρκετές περιοχές της ελληνικής επικράτειας, σημειώνει ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος.

Όπως λέει χαρακτηριστικά, αύριο Τρίτη και μεθαύριο Τετάρτη θα έχουμε 35 βαθμούς Κελσίου στις ευπαθείς στη ζέστη περιοχές της ηπειρωτικής χώρας και ίσως και λίγο παραπάνω τοπικά, δηλαδή ίσως στον Θεσσαλικό Κάμπο, ίσως στον Αργολικό Κάμπο, ίσως γύρω από το Αγρίνιο. 

Την Τρίτη και την Τετάρτη, λοιπόν, θα έχει πολύ ζεστή, υπογραμμίζει, προσθέτοντας πως οι θερμοκρασίες θα θυμίζουν πραγματικά αρχές Ιουλίου, ενώ μετά από την Τετάρτη θα αρχίσει να πέφτει η θερμοκρασία, όπως όμως πολύ αισθητά.

Ειδικότερα, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα επηρεάσει τη θερμοκρασία το γεγονός ότι θα ενισχυθεί ο βοριάς, με τον υδράργυρο να φθάνει τους 31 βαθμούς Κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο δεν θα έχει τόση ζέστη, με τον υδράργυρο να φθάνει τους 28 βαθμούς Κελσίου – τοπικά τους 29.

Αναμένονται μπόρες στη Βόρεια Ελλάδα, κυρίως το μεσημέρι και το απόγευμα της Πέμπτης και της Παρασκευής, ενώ θα έχουμε και σκόνη από την Αφρική, η οποία θα προκαλέσει μια θολούρα στην ατμόσφαιρα τις επόμενες ημέρες.

Όχι, βέβαια, σε πάρα πολύ υψηλές συγκεντρώσεις, συμπληρώνει ο κ. Καλλιάνος. Ναι μεν θα έχουμε σκόνη, αλλά όχι σε ακραίες ή επικίνδυνες συγκεντρώσεις, διευκρινίζει.

ieidiseis.gr

Αττική: Συνελήφθη δάσκαλος γιατί έστελνε σεξουαλικά μηνύματα σε τρεις μαθήτριες κάτω των 10 ετών

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr