Καλύβια: Ιερά λιτάνευση για το θαύμα της «Παναγίας της Γρίπης» (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Το θαύμα της Παναγίας Προυσιώτισσας, ή Παναγίας της «Γρίπης», όπως αλλιώς αναφέρεται, τον Νοέμβριο του 1918, εορτάσθηκε σήμερα στα Καλύβια, παρουσία πλήθους πιστών, με λιτάνευση…

litaneia_panagia_gripis_kalyvia_1

Το θαύμα της Παναγίας Προυσιώτισσας, ή Παναγίας της «Γρίπης», όπως αλλιώς αναφέρεται, τον Νοέμβριο του 1918, εορτάσθηκε σήμερα στα Καλύβια, παρουσία πλήθους πιστών, με λιτάνευση της Ιερής Εικόνας στο χωριό.

Κάθε πρώτη Κυριακή του Νοεμβρίου, αμέσως μετά την Θεία Λειτουργία, πραγματοποιείται πέριξ του Ι. Ν. Αγίου Νικολάου, η περιφορά της ιερής εικόνας της Παναγίας, στολισμένης με όμορφα λουλούδια, εικόνα που αποτελεί πιστό αντίγραφο της αντίστοιχης Θαυματουργής εικόνας της Παναγίας της Προυσιώτισσας που «έσωσε» τους κατοίκους από την θανατηφόρα πανδημία της γρίπης…

Χθες Σάββατο τελέστηκε Εσπερινός μετ΄ αρτοκλασίας και αγιασμός, ενώ σήμερα Κυριακή στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου ο ιερέας Θεοδόσης Αθανασόπουλος τέλεσε τον  Όρθρο και την Θεία Λειτουργία.

Ακολούθως έγινε η λιτάνευση της Ιερής Εικόνας  της Παναγίας της Προυσιώτισσας και εψάλλη ο Παρακλητικός Κανόνας στην μικρή πλατεία του χωριού.

Παρευρέθηκαν αρκετοί πιστοί οι οποίοι συμμετείχαν με μεγάλη θρησκευτική κατάνυξη στην ιερή τελετή, ενώ στο τέλος έξω από την εκκλησία οι πιστοί αφού ασπάζονταν την εικόνα της Παναγίας, ακολούθως έπαιρναν την ευλογία από τον ιερέα και στη συνέχεια λάμβαναν αγιασμό με μικρά δοχεία!

Τέλος, από τον Σύλλογο Γυναικών Καλυβίων μοιράσθηκε σε όλους τους πιστούς η αρτοκλασία, που ευλογήθηκε στον εσπερινό της προηγούμενης μέρας.

kalyvia.gr

litaneia_panagia_gripis_kalyvia_22

litaneia_panagia_gripis_kalyvia_28

litaneia_panagia_gripis_kalyvia_1

litaneia_panagia_gripis_kalyvia_4

litaneia_panagia_gripis_kalyvia_5

litaneia_panagia_gripis_kalyvia_7

litaneia_panagia_gripis_kalyvia_9

litaneia_panagia_gripis_kalyvia_10

litaneia_panagia_gripis_kalyvia_15

Η Ναύπακτος μάγεψε τους λάτρεις της μοτοσικλέτας (ΔΕIΤΕ ΦΩΤΟ)