ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΚαλή η προσπάθεια της Εκκλησίας αλλά ήρθε κάπως αργά

Καλή η προσπάθεια της Εκκλησίας αλλά ήρθε κάπως αργά

Καλή η προσπάθεια της Εκκλησίας αλλά ήρθε κάπως αργά

Καλή η προσπάθεια της Εκκλησίας αλλά ήρθε κάπως αργά

Τις μέρες που πέρασαν και στο Αγρίνιο, όπως και στην υπόλοιπη χώρα, διαβάστηκε στις εκκλησίες η εγκύκλιος της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου για όλους αυτούς που πουλάνε προφητείες και “μαγγανείες” στον κόσμο.

Με άλλα λόγια σε αυτό που βλέπουμε κάθε πρωί κρεμασμένο στα περίπτερα σε διάφορα παλαβά φυλλάδια, με “γέροντες” που προβλέπουν το “ποθούμενο”, με παραθρησκευτικούς που προαναγγέλλουν “θαύματα” και άλλα πολλά.

Η Εκκλησία της Ελλάδας αποφάσισε να δείξει στους πιστούς ότι όλα αυτά είναι ασόβαρα ή, μάλλον, επικίνδυνα.

Ότι διάφοροι κύκλοι εκμεταλλεύονται τους πιστούς για τα δικά τους γεωπολιτικά σχέδια. Ότι πρέπει ο κόσμος να πάψει να ακολουθεί τυφλά δήθεν ιερά αντικείμενα που ματώνουν ή δακρύζουν και να ακούει για το πως το… ξανθό Γένος θα μας δώσει την Πόλη.

Μόνο που μάλλον είναι κάπως αργά πια. Οι πιστοί έχουν κάνει βίωμά τους αυτές τις παλαβομάρες και μάλιστα τις έχουν κάνει πολιτική θέση, χωρίς καν να ντρέπονται να πάρουν ακόμη και το μέρος εισβολέων σε πολέμους αρκεί να είναι ορθόδοξοι. Σλάβοι ορθόδοξοι, βέβαια, και όχι ελληνορθόδοξοι…

Πιθανότατα θα χρειαστούν χρόνια σκληρής δουλειάς από πλευράς Εκκλησίας για να μπορέσει το ποίμνιο στην Ελλάδα να αποτοξινωθεί από το δηλητήριο των επιδιώξεων κάποιων που στην Ελλάδα είχαν πολύ χώρο να δράσουν, γιατί δούλεψαν από πολύ νωρίς, στους “χώρους” της ελληνικής Παιδείας.

Σε αυτή την σκληρή προσπάθεια μεγάλο ρόλο παίζει και θα παίξει ο δικός μας ιεράρχης, ο Ιερόθεος, ένας άνθρωπος με μεγάλη μόρφωση και αρχές που επιδιώκουν την Δημοκρατία.

Καλή τύχη σε όλους…

Εφημερίδα “Συνείδηση”

Απομένει μόνο το στοίχημα για την ακριβή ημερομηνία των εκλογών

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ