ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕυσυνείδηταΚαλές οι αναβαθμίσεις από τους οίκους αλλά η οικονομία αγκομαχάει!

Καλές οι αναβαθμίσεις από τους οίκους αλλά η οικονομία αγκομαχάει!

Καλές οι αναβαθμίσεις από τους οίκους αλλά η οικονομία αγκομαχάει!

Όλοι οι οικονομικοί αναλυτές προσπαθούν να βρουν τον λόγο για τον οποίο το ελληνικό χρηματιστήριο δεν…τραβάει. 

Κανονικά, θα περίμενε κανείς μετά τα όσα έχουν ειπωθεί να έχει τώρα εκτοξευθεί!

Αντίθετα, ενώ οι οίκοι αξιολόγησης δείχνουν εμπιστοσύνη προς την ελληνική οικονομία και τα ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, το μήνυμά τους δεν περνάει στην επενδυτική κοινότητα του Χρηματιστηρίου Αθηνών.

Και ενώ αναβαθμίζονται και οι αξιολογήσεις των ελληνικών τραπεζών από τους ίδιους ακριβώς οίκους, όπως είναι η Moody’s και η Fitch, οι τιμές των τραπεζικών μετοχών απέχουν από τα υψηλά τους.

Η πολλή ανάλυση που κάνουν κάποιοι του οικονομικοί ρεπορτάζ μπορεί να μην χρειάζεται και τόσο. Ίσως η εξήγηση να είναι ότι κατά βάθος οι “οίκοι” και οι “αγορές” ξέρουν τι σόι τράπεζες έχουμε και δεν μπορούμε να τους κοροϊδέψουμε.

Ίσως, παράλληλα, όλο αυτό το…τουρλουμπούκι που υπάρχει στην ελληνική πολιτική σκηνή, ακόμη και ο αναβρασμός στο δεύτερο τη τάξει κόμμα στην χώρα, να μην προϊδεάζει για μια ομαλότητα, τέτοια που θα ευνοήσει τις επενδύσεις και τις δουλειές.

Το κυριότερο; Η εικόνα της ελληνικής σκηνής μπορεί να δίνει την εντύπωση ότι, για άλλη μια φορά, δεν θα γίνουν οι δομικές αλλαγές που χρειάζονται…

Εφημερίδα Συνείδηση

Αγρίνιο: Το παγκάκι στα Σφαγεία όπου “πάντα βρέχει”!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ