ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΟικονομιαΚαλάθι Χριστουγέννων: Ποια προϊόντα έχουν ενταχθεί και ποια είναι υπό συζήτηση

Καλάθι Χριστουγέννων: Ποια προϊόντα έχουν ενταχθεί και ποια είναι υπό συζήτηση

Καλάθι Χριστουγέννων: Ποια προϊόντα έχουν ενταχθεί και ποια είναι υπό συζήτηση

Για το καλάθι των Χριστουγέννων, που περιλαμβάνει συγκεκριμένα προϊόντα σε χαμηλές τιμές που είναι απαραίτητα για τις γιορτές, μίλησε σήμερα ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, στην εκπομπή «Newsroom» της ΕΡΤ.

Όπως είπε, το μέτρο αναμένεται να ξεκινήσει Τετάρτη ή Πέμπτη, με πιο πιθανή ημερομηνία την Τετάρτη 13 Δεκεμβρίου. Το καλάθι των Χριστουγέννων θα περιέχει τα καθιερωμένα, όπως σοκολάτες, τσουρέκι, γαλοπούλα, χοιρινό, μοσχάρι, ενώ υπό συζήτηση είναι τα μελομακάρονα, οι κουραμπιέδες, το αρνί και το κατσίκι.

Γλυκίσματα των γιορτών καθώς και κρεατικά θα περιέχει το καλάθι των Χριστουγέννων

Επίσημες ανακοινώσεις θα γίνουν μέσα στην εβδομάδα.

«Το πρόβλημα είναι ότι συνήθως τα αρτοποιεία και τα ζαχαροπλαστεία είναι καλύτερες πηγές για αυτού του είδους τα προϊόντα και πολλές φορές πετυχαίνουν πολύ καλύτερες τιμές από ένα σούπερ μάρκετ» είπε ο κ. Αναγνωστόπουλος, αναφερόμενος στους κουραμπιέδες και στα μελομακάρονα.

«Εκεί που θα ήθελα να επιστήσω την προσοχή για τα συγκεκριμένα γλυκά, τα μελομακάρονα, τους κουραμπιέδες» πρόσθεσε, «είναι επειδή υπάρχουν πολλές διαφορετικές ποιότητες και πολλά διαφορετικά καταστήματα, οι καταναλωτές θα πρέπει να κάνουν πολύ προσεκτική έρευνα αγοράς εάν δεν θέλουν να έχουν μια απώλεια εισοδήματος.

«Το λέω με την έννοια ότι μπορεί να αγοράσω κάτι πολύ ακριβότερα από ό,τι θα το αγόραζαν συνήθως. Οπότε χρειάζεται μια καλή έρευνα αγοράς, ειδικά για όσους έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Υπάρχουν γλυκά για όλα τα βαλάντια, ομοίως και στα σούπερ μάρκετ».
Ακόμα ανέφερε ότι βλέπουμε μια καλύτερη συμμόρφωση της αγοράς συνολικά σε σχέση με πέρυσι τέτοια εποχή και αυτό είναι κάτι το οποίο είναι ενθαρρυντικό, αλλά οι τιμές είναι πραγματικά υψηλές.

 in.gr

Ο Νεκτάριος Φαρμάκης προσκεκλημένος στην 28η Διάσκεψη για την Κλιματική Αλλαγή στο DUBAI

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ