ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚαλαρρύτες Ιωαννίνων: Ένα καφενείο 174 ετών (βίντεο)

Καλαρρύτες Ιωαννίνων: Ένα καφενείο 174 ετών (βίντεο)

Καλαρρύτες Ιωαννίνων: Ένα καφενείο 174 ετών (βίντεο)

Στους Καλαρρύτες, στα Τζουμέρκα, ένα χωριό που το χειμώνα μοιάζει ξεχασμένο, υπάρχει ένα καφενείο που μετρά 174 χρόνια ζωής. 174 χρόνια μετά από την ημέρα που ο προ-πάππους του Ναπολέοντα Ζαγκλή άνοιξε το καφενείο για υποδεχθεί τους χωριανούς είναι σαν να μην έχει αλλάξει τίποτα.

Ο σημερινός ιδιοκτήτης του το 1995, σε μία νύχτα, πήρε την απόφαση να αφήσει τη θέση του σε πολυεθνική εταιρία και να γυρίσει στο χωριό για να συνεχίσει την οικογενειακή παράδοση.

“25 χρόνια ήμουν στην Αθήνα, από το 1968 στα 18 μου που πήγα για να σπουδάσω έφυγα στα 43. Στην αρχή η γυναίκα μου με το παιδί μου μένανε στα Γιάννινα και εγώ εδώ, γιατί σχολείο δεν υπήρχε. Όταν ήρθα εδώ ήμασταν 30 κάτοικοι. Στην πορεία φτιάξαμε και έναν παραδοσιακό πέτρινο ξενώνα με 10 δωμάτια που λειτουργεί όλο το χρόνο”, προσθέτει.

“Εδώ έχω τον ξενώνα, το καφενείο, έχω βάλει και κότες και γουρούνια, έχω και τέσσερα σκυλιά, είναι εντελώς διαφορετικά και ήρεμα. Και νιώθω ότι συνεχίζω και αυτό το μέρος με το οποίο είμαι συνδεδεμένος πολύ”, καταλήγει.

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ