Καλά τα συνέδρια αλλά οι υποδομές μένουν ανεκμετάλλευτες

Στο Συνέδριο, θα παρουσιαστούν οι τελευταίες ιατρικές εξελίξεις στο χώρο της Μαιευτικής και Γυναικολογίας αλλά και όλων των εξειδικεύσεων στον τομέα αυτό.

Καλά τα συνέδρια αλλά οι υποδομές μένουν ανεκμετάλλευτες

Η Ελληνική Μαιευτική & Γυναικολογική Εταιρεία (Ε.Μ.Γ.Ε.), διοργανώνει στα Γιάννενα το 16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Μαιευτικής και Γυναικολογίας, για την Υγεία της Γυναίκας και του Εμβρύου.

Το Συνέδριο ξεκίνησε χθες, με πληθώρα συνεδριών και δύο σημαντικά εκπαιδευτικά «hands-on» σεμινάρια που αφορούν την αντιμετώπιση της μαιευτικής αιμορραγίας και την εκπαίδευση στην υπερηχογραφία της εμβρυικής καρδιάς.

Θα συμμετάσχουν 253 διακεκριμένοι επιστήμονες, από την Ελλάδα και το εξωτερικό και θα παρουσιάσουν τις τελευταίες ιατρικές εξελίξεις στον κλάδο της Μαιευτικής Γυναικολογίας. Ενώ, οι υποβληθείσες εργασίες από νέους επιστήμονες, «άγγιξαν» τις 418!

Στο Συνέδριο, θα παρουσιαστούν οι τελευταίες ιατρικές εξελίξεις στο χώρο της Μαιευτικής και Γυναικολογίας αλλά και όλων των εξειδικεύσεων στον τομέα αυτό.

Χωρίς αμφιβολία, μεγάλο γεγονός για τα Γιάννενα, τα οποία πάντως δεν έχουν και τόση ανάγκη από συνέδρια για να δουν κόσμο στα μέρη τους, έχουν άλλες πηγές που τροφοδοτούν ένα συνεχές κύμα επισκεψιμότητας.

Βέβαια, και το Αγρίνιο τα τελευταία χρόνια έχει δει μεγάλα συνέδρια και μάλιστα στον ιατρικό τομέα μερικά κορυφαία, όπως το πρόσφατο που έγινε για την καρδιολογία.

Δεν είναι αυτό το πρόβλημα, άλλη είναι η αβελτηρία της περιοχής. Μιας και μιλάμε για μαιευτική και γυναικολογία, η στήλη θυμάται τι είχε πει κάποια στιγμή, όταν ήταν να παραδοθεί το σημερινό νοσοκομείο στο Αγρίνιο, κορυφαίος τοπικός παράγοντας που ξέρει από ιατρική. "Από θέμα χώρων και κλινών, το τμήμα πρόωρων νεογνών του νέου(σ.σ. τότε) νοσοκομείου είναι σαν ένα κέντρο Υγείας από μόνο του!

Είναι τόσο μεγάλο που εδώ θα μπορούσαν να φιλοξενούνται τα νεογνά από όλη την ευρύτερη περιφέρεια, για να μην πω να εξυπηρετούνται και γειτονικές χώρες"! Κι όμως, ελάχιστοι το γνωρίζουν κι ελάχιστα έχουν γίνει. Οι υποδομές μένουν όπως όταν παραδόθηκαν, συν τη φθορά του χρόνου...

Εφημερίδα "Συνείδηση"

 

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

«Δεν υπάρχει χώρος φιλοξενίας για ζώα στον Αχελώο, δεν υπάρχουν ούτε οι ταΐστρες πια»

Η πραγματικότητα λέει πως πρόκειται για ένα μέρος όπου συγκεντρώνονται ζώα και τα οποία πάνε και τα φροντίζουν σχεδόν αποκλειστικά οι άνθρωποι της Φιλοζωικής