ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚακοκαιρία: Πάνω από 1.100 κεραυνοί στην Ελλάδα μέσα σε λίγες ώρες

Κακοκαιρία: Πάνω από 1.100 κεραυνοί στην Ελλάδα μέσα σε λίγες ώρες

Κακοκαιρία: Πάνω από 1.100 κεραυνοί στην Ελλάδα μέσα σε λίγες ώρες

Στα 205 χιλιοστά έφτασε το ύψος της βροχής στην Πιερία – Προβλήματα και στα Χανιά – Τι έδειξε το σύστημα καταγραφής κεραυνών του Εθνικού Αστεροσκοπείου ως το μεσημέρι της Δευτέρας

Αντιμέτωπο με ισχυρές βροχές και καταιγίδες βρίσκεται από το πρωί της Δευτέρας το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ είναι ενδεικτικό πως το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 1.100 κεραυνούς σε αυτό το διάστημα.

Στο σχετικό χάρτη παρουσιάζονται οι κεραυνοί που καταγράφηκαν έως το μεσημέρι της Δευτέρας.

Από εκεί και πέρα, η περισσότερη βροχή έπεσε στη Βόρεια Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στην Πιερία, σύμφωνα με τα στοιχεία από τους 8 σταθμούς του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, τα οποία κατέγραψαν τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Συγκεκριμένα, στο Δίον Πιερίας η ολική βροχόπτωση έως το μεσημέρι της Δευτέρας έφτασε τα 205 χιλιοστά, προκαλώντας μεγάλα προβλήματα στην περιοχή.

Ακολούθησε η Ασή Γωνιά Χανίων, με 77 χιλιοστά βροχής και αρκετά, επίσης, προβλήματα, στην κυκλοφορία και πολλές ζημιές σε οχήματα και ποιμνιοστάσια.

protothema.gr

Θλίψη στο Αγρίνιο- “Έφυγε” η 55χρονη Ιωάννα Καραγεώργου-Πατσιαλού από ανακοπή

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr