Κακοκαιρία: «Σαρώνει» τη Δυτική Ελλάδα, μεγάλα προβλήματα στη Ζάκυνθο

Τη Δυτική Ελλάδα έπληξε η κακοκαιρία που σήμερα αναμένεται να χτυπήσει σφοδρότερα και την Αττική. Τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στη Ζάκυνθο, ενώ σε αρκετές περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

katolisthisi_broxh-1024x555

Τη Δυτική Ελλάδα έπληξε η κακοκαιρία που σήμερα αναμένεται να χτυπήσει σφοδρότερα και την Αττική. Τα περισσότερα προβλήματα έχουν καταγραφεί στη Ζάκυνθο, ενώ σε αρκετές περιοχές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά.

Θυμίζουμε ότι από χθες Τετάρτη εστάλη μήνυμα από το 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα στους κατοίκους αρκετών περιοχών του Ιονίου, της Πελοποννήσου και της Θεσσαλίας.

Δοκιμάζονται οι αντοχές της Ζακύνθου

Σύμφωνα με το imerazante.gr, σοβαρά προβλήματα προκάλεσε στο νησί η νέα κακοκαιρία που «χτυπά» από χθες το νότιο Ιόνιο. Από το μεσημέρι ξεκίνησαν να εκδηλώνονται πλημμυρικά φαινόμενα σε διάφορα σημεία του νησιού και, συγκεκριμένα, σε Λαγανά, Καλαμάκι και Άγιο Δημήτρη.

Μάλιστα, χρειάστηκε να σταματήσει και η κυκλοφορία των οχημάτων για κάποιες ώρες, μέχρι να ολοκληρωθούν οι παρεμβάσεις που κρίθηκαν αναγκαίες από τις αρχές (Π.Ε. Ζακύνθου, Τεχνικές Υπηρεσίες, Τμήμα Πολιτικής Προστασίας) για την απορροή των υδάτων και την απομάκρυνση φερτών υλικών. Επίσης, σημειώθηκε μικρή κατολίσθηση στο Αργάσι και έκλεισε για λίγη ώρα ο δρόμος προς το Βασιλικό.

Σύμφωνα με την προϊσταμένη του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας, Μαρία Μουζάκη ιδιαίτερη βαρύτητα έχει δοθεί στα παρακάτω σημεία: Επαρχιακή Οδό Ζακύνθου – Ρομιρίου, Επαρχιακή Οδό Ζακύνθου – Αλυκών και Αλυκανά, ρέμα Τσιρογιάννη, Λαγανά, Αγριλιά, Παντοκράτορα, Ε.Ο. Ζακύνθου – Κερίου, Ε.Ο. Ζακύνθου – Βασιλικού.

Επίσης, έγιναν προληπτικά καθαρισμοί σε γεφύρια σε Πηγαδάκια και Αλυκανά. Προβλήματα παρουσιάστηκαν στο Σκουλικάδο, όπου έγινε παρέμβαση σε ποτάμι που ήταν γεμάτο από ελιές, ενώ μία πτώση καλωδίου σημειώθηκε στον Αγγερικό.

Μεγάλα προβλήματα καταγράφονται και στην Ημαθία, ενώ σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχουν τεθεί δήμοι του νομού Πέλλας, λόγω εκτεταμμένων καταστροφών, όπως στην Αριδαία.

Πού θα μείνουν κλειστά τα σχολεία
Κλειστά θα παραμείνουν σήμερα τα σχολεία σε Κεφαλλονιά, Ιθάκη, Ζάκυνθο, στον Δήμο Άργους Μυκηνών και στον Δήμο Ερμιονίδας, λόγω των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων.

Στη Ζάκυνθο η υλοποίηση των μαθημάτων στα σχολεία της Δευτεροβάθμιας θα γίνει με τηλεκπαίδευση, όπως ανακοινώθηκε.

Πού χρειάζονται αντιολισθητικές αλυσίδες

Οι χιονοπτώσεις που ξεκίνησαν από το βράδυ της Τετάρτης σε πολλές περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας προκαλούν δυσκολίες στην κίνηση των οχημάτων στο εθνικό και επαρχιακό δίκτυο.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ χρειάζονται αλυσίδες ή λάστιχα χιονιού στα Γρεβενά, στην Εγνατία Οδό, από το 121ο χλμ. (Α/Κ Παναγιάς) έως το 150ο χλμ. (Κόμβος Βενέτικου), στην Εθνική Οδό Γρεβενών – Τρικάλων, από το 5ο χλμ. έως το 30ο χλμ, στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών – Σαμαρίνας, από το 5ο χλμ. έως το 54ο χλμ, στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών – Χ/Κ Βασιλίτσας, από το 5ο χλμ. έως το 45ο χλμ και στην Επαρχιακή οδό Γρεβενών – Περιβολίου – Αβδέλλας, από το 5ο χλμ. έως το 45ο χλμ.

Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία των φορτηγών

Επίσης από την 03:22΄ ώρα της Πέμπτης (26-01-2023) ισχύει προσωρινή απαγόρευση της κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων άνω των 3,5 τόνων και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας στην Εγνατία Οδό, από το 121ο χλμ. (Α/Κ Παναγιάς) έως το 150ο χλμ. (Κόμβος Βενέτικου) και στην Εθνική Οδό Γρεβενών – Τρικάλων, από το 5ο χλμ. έως το 30ο χλμ.

Στην Καστοριά χρειάζονται αλυσίδες, στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Ιωαννίνων (μέσω Κοτύλης), από το 32ο χλμ. έως το 46ο χλμ στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Φλώρινας (μέσω Βιτσίου), από το 18ο χλμ. έως το 28ο χλμ και στην Επαρχιακή Οδό Καστοριάς – Αμυνταίου (μέσω Κλεισούρας), από το 26ο χλμ. έως το 35ο χλμ.

Χρειάζονται αλυσίδες στην Εθνική Οδό Φλώρινας – Συνοριακού Σταθμού Κρυσταλλοπηγής (μέσω Βίγλας), από το 6ο χλμ. έως το 28ο χλμ, στην Παλαιά Εθνική Οδό Φλώρινας – Έδεσσας (μέσω Κέλλης), από το 22ο χλμ. έως το 35ο χλμ, στην Επαρχιακή Οδό Αετού – Νυμφαίου, από το 4ο χλμ. έως το 9ο χλμ και στην Επαρχιακή Οδό Αμυνταίου – Καστοριάς (μέσω Σκλήθρου), από το 17ο χλμ. έως το 31ο χλμ.

Στον δήμο Φλώρινας η έναρξη των μαθημάτων όλων των σχολικών μονάδων της εκπαίδευσης θα γίνει στις 9 το πρωί.

in.gr

ΕΜΕ Αιτωλοακαρνανίας: Οι επιτυχόντες μαθητές στον μαθηματικό διαγωνισμό «Θαλής»