ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΕλλαδαΚακοκαιρία Daniel: Στους 12 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Κακοκαιρία Daniel: Στους 12 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Κακοκαιρία Daniel: Στους 12 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Στους 12 έχουν ανέλθει οι νεκροί από τις πλημμύρες που «έπνιξαν» την Θεσσαλία και την Μαγνησία. Πρόκειται για 58χρονο άνδρα που αγνοούνταν από χθες στην περιοχή του Αγίου Δημητρίου και εντοπίστηκε με drone. Το απόγευμα ο Πρωθυπουργός θα μεταβεί στη Θεσσαλία. Στις 19.00 θα κάνει δηλώσεις από το Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και θα ακολουθήσουν ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης των πληγέντων.

Οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού συνεχίζονται και μέχρι αυτή τη στιγμή έχουν πραγματοποιηθεί 4.250 διασώσεις, ενώ αίσιο τέλος είχε η γιγάντια επιχείρηση της ΕΜΑΚ για τη διάσωση 8 πυροσβεστών και πολιτών κοντά στη γέφυρα της Γιάννουλης στη Λάρισα, όταν ανατράπηκαν οι 2 βάρκες που επέβαιναν και έπεσαν στα ορμητικά νερά.

Ο μεγαλύτερος κίνδυνος προέρχεται πλέον από την υψηλή στάθμη του Πηνειού, που απειλεί όλες τις παραποτάμιες περιοχές και όσες βρίσκονται κοντά στη λίμνη Κάρλα, αναγκάζοντας τις αρχές να προχωρούν σε συνεχείς εκκενώσεις οικισμών και απεγκλωβισμούς. Στα λασπόνερα έχουν βουλιάξει συνοικίες της Λάρισας, που είναι αποκλεισμένη οδικώς και σιδηροδρομικώς. Σημειώνεται ότι κλειστή παραμένει η εθνική οδός από τη Λαμία μέχρι την Πιερία στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη, και από την Πιερία μέχρι τη Λάρισα στο ρεύμα προς Αθήνα. Την ίδια ώρα, χωριά της Καρδίτσας και των Τρικάλων εξακολουθούν να βρίσκονται βυθισμένα στα νερά, παρόλο που η στάθμη τους έχει υποχωρήσει. Απόλυτη είναι η καταστροφή σπιτιών, υποδομών, επιχειρήσεων και καλλιεργειών στον Θεσσαλικό κάμπο, στον Βόλο το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι το κατεστραμμένο δίκτυο υδροδότησης, ενώ στο Πήλιο μεγάλο μέρος του οδικού δικτύου έχει καταστραφεί και πολλά χωριά παραμένουν αποκομμένα.

 

ertnews.gr

 

 

Ούτε στην Αιτωλοακαρνανία έχουν γίνει μεγάλα αντιπλημμυρικά

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ