ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΕλλαδαΚακοκαιρία Carmel: Ψυχρή επέλαση σε όλη την Ελλάδα – Πού υπάρχουν προβλήματα και πού χρειάζονται αλυσίδες

Κακοκαιρία Carmel: Ψυχρή επέλαση σε όλη την Ελλάδα – Πού υπάρχουν προβλήματα και πού χρειάζονται αλυσίδες

Κακοκαιρία Carmel: Ψυχρή επέλαση σε όλη την Ελλάδα – Πού υπάρχουν προβλήματα και πού χρειάζονται αλυσίδες

Στο έλεος της κακοκαιρίας Carmel βρίσκεται η χώρα. Πολλά τα προβλήματα, ενώ το κύμα της βαρυχειμωνιάς θα συνεχιστεί και την Κυριακή (19.12.2021).

Η κακοκαιρία Carmel είναι εδώ με χιονοπτώσεις στα ορεινά, ημιορεινά της ανατολικής ηπειρωτικής χώρας, καθώς και κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες.

Σε επιφυλακή βρίσκονται οι αρμόδιες αρχές για την αντιμετώπιση των προβλημάτων, με κύριο μέλημα να παραμείνουν ανοιχτοί οι δρόμοι, με προτεραιότητα το εθνικό οδικό δίκτυο.

Λόγω της χιονόπτωσης, είναι κλειστή η Λεωφόρος Πάρνηθος, στο ρεύμα προς το καζίνο, από το ύψος του τελεφερίκ και η οδός Φυλής, στο ύψος της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στο ρεύμα προς Δερβενοχώρια.

Χιονίζει στα ορεινά της Κεντρικής και Βόρειας Εύβοιας, αλλά και σε ένα μεγάλο μέρος της ορεινής Μαγνησίας και του ορεινού όγκου του Πηλίου.

Μηχανήματα καθαρίζουν το οδόστρωμα και αλατιέρες ρίχνουν συνεχώς αλάτι για να κρατήσουν το οδικό δίκτυο ανοιχτό.

Κακοκαιρία Carmel: Προβλήματα στην Πελοπόννησο
Προβλήματα στο επαρχιακό οδικό δίκτυο της Πελοποννήσου έχει προκαλέσει η συνεχής χιονόπτωση.

Στην Αρκαδία, με χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων διεξάγεται η κυκλοφορία από το 20ο έως το 35ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Λεωνιδίου – Κοσμά. Επίσης, από το 25ο έως το 42ο χιλιόμετρο της οδού Λεωνιδίου – Πελετών – Μαρίου.

Στην Κορινθία στην επαρχιακή οδό Κιάτου – Γκούρα – Καστάνης (από το 16ο χιλιόμετρο) και από το 4ο έως το 14ο χιλιόμετρο στην οδό Γκούρας – Γρεβενίου.

Στη Μεσσηνία με αντιολισθητικές αλυσίδες διεξάγεται η κυκλοφορία, από το 32ο έως το 42ο χιλιόμετρο Καλαμάτας – Σπάρτης, μέσω Ταϋγέτου.

Κακοκαιρία Carmel: Διακοπή ρεύματος σε χωριά στην Εύβοια
Λόγω της κακοκαιρίας σημειώνονται διακοπές ρεύματος στην Εύβοια και ειδικότερα σε Κήρινθο, Μαντούδι, Προκόπι, Πήλι, Βλαχιά και Δαφνούσα, καθώς έχει πέσει κολόνα μέσης τάσης στη θέση Πάλιουρας.

Σύμφωνα με το evianews, επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό ατόμου, πραγματοποιήθηκε στη Στενή. Ο άνδρας βρέθηκε στο βουνό, όταν περπατούσε στο χιόνι και ξαφνικά εγκλωβίστηκε και δεν μπορούσε να προχωρήσει άλλο.

Εθελοντές από τα Ψαχνά κατάφεραν να τον απεγκλωβίσουν, ενώ η υγεία του είναι καλή.

Στερεά Ελλάδα: Υποχωρούν τα προβλήματα
Καλύτερη είναι πλέον η κατάσταση σε ολόκληρη τη Στερεά από τις χιονοπτώσεις. Ήδη έχει αποκατασταθεί πλήρως η κυκλοφορία από Λαμία προς Δομοκό και από Λαμία προς Καρπενήσι. Εκχιονιστικά μηχανήματα έριξαν αλάτι και η κίνηση γίνεται τώρα (15:30) χωρίς αλυσίδες.

Ωστόσο, τα μηχανήματα παραμένουν σε επιφυλακή, ιδιαίτερα σε χωριά της Ευρυτανίας, αλλά και της δυτικής Φθιώτιδας παρά την ύφεση των καιρικών φαινομένων.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της αστυνομίας, σε συνολικά οκτώ σημεία είναι απαραίτητα η χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων.

Πιο συγκεκριμένα τα σημεία είναι:

Στη Βοιωτία:

Στην Επαρχιακή Οδό Αράχοβας – Επταλόφου, από το 1ο χλμ. μέχρι και το 16ο χλμ., καθώς και από τη Διασταύρωση Σκαμνού (14ο χλμ. της Επαρχιακής Οδού Αράχοβας – Επταλόφου) μέχρι το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού (θέση Κελάρια).

Στην Επαρχιακή Οδό Κυριακίου – Αναλήψεως.

Στην Εύβοια:

Στην Επαρχιακή Οδό Στενής – Στροπόνων, του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

Στην Επαρχιακή Οδό Κοντοδεσποτίου – Αγίας Σοφίας, του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων.

Στην Επαρχιακή Οδό Κοκκινομηλιάς – Παππάδων, του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού.

Στην Ευρυτανία:

Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Φουρνάς – Καρδίτσας, από το 12ο χλμ. μέχρι τα όρια με Νομό Καρδίτσας (θέση Ζαχαράκι).

Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Κρικέλλου – Δομνίστας, από το 12ο χλμ. μέχρι το 25ο χλμ.

Στην Επαρχιακή Οδό Καρπενησίου – Προυσού – Αγρινίου, από το 35ο χλμ. μέχρι το 45ο χλμ. θέση Αραποκέφαλα.

Τα χιόνια έφτασαν μέχρι τη Λαμία όπου έπεσαν τόνοι αλάτι για τον παγετό. Τέλος, στα λευκά έχουν ντυθεί πολλά χωριά της Υπάτης, της Παύλιανης και της δυτικής Φθιώτιδας.

πληροφορίες και από ΑΠΕ – ΜΠΕ

Ναυπακτία:Το πρώτο χιόνι στα Ορεινά – Μαγικές εικόνες σε “λευκό φόντο”

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ