Κακά μαντάτα

Κακά μαντάτα

Όταν μαθαίνεις πως υπάρχουν ξενοδοχεία, που δεν θα ανοίξουν φέτος, ακόμη και στην Αιτωλοακαρνανία, που διατηρεί ένα εξαιρετικά μικρό κομμάτι της πίτας του τουρισμού, τότε μάλλον δεν πρέπει να αποκλείσεις ούτε τα φαινομενικά τρομολαγνικά σενάρια που κάνουν λόγο για ύφεση ακόμη άνω του 10% για φέτος στην Ελλάδα.

Ξενοδοχεία, που βρίσκονται σε απόσταση αναπνοής από το αεροδρόμιο του Ακτίου, το οποίο χρησιμοποιούν όλοι οι τουρίστες που έρχονται στα Ιόνια Νησιά και τη βορειοδυτική Ελλάδα, θα μείνουν εκτός συγκλονιστικού απροόπτου κλειστά. (τα… μαντάτα της τουριστικής αγοράς μπορείτε να τα διαβάσετε στο σημερινό κεντρικό θέμα της «Σ» βλ. σελ. 8). Εξάλλου κανείς ακόμη δεν είναι σε θέση να ξέρει πως θα λειτουργήσουν οι αερομεταφορές φέτος. Η μεγάλη εικόνα όμως είναι πως ενδεχομένως θα πρέπει να πάψουμε να βλέπουμε στην Ελλάδα τον τουρισμό, ως «βαριά βιομηχανία» ή σαν μονοκαλλιέργεια…

Η κρίση με αφορμή τον κορονοϊό μας δείχνει ότι ίσως θα πρέπει να στραφούμε και σε άλλους τομείς της παραγωγικής δραστηριότητας. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι δεν θα πάψουμε να είμαστε τουριστική χώρα. Ίσως όμως στο μέλλον πρέπει να περιορίσουμε την τόσο μεγάλη εξάρτησή μας από τον τουρισμό.

Εφημερίδα “Συνείδηση” 

Κρατικός παρεμβατισμός με ένα «άρρωστο» κράτος;

 

 

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr