Καιρός: Η εβδομάδα ξεκινά με θερμή εισβολή από Αλγερία και κλείνει με σκανδιναβικό ψύχος και χιόνια

Ρόλερ κόστερ θα θυμίσει ο καιρός των επόμενων ημερών σε επίπεδο θερμοκρασιών και φαινομένων όπως φαίνεται από τις εκτιμήσεις που έκαναν δημόσια οι μετεωρολόγοι Γιώργος…

kairos

Ρόλερ κόστερ θα θυμίσει ο καιρός των επόμενων ημερών σε επίπεδο θερμοκρασιών και φαινομένων όπως φαίνεται από τις εκτιμήσεις που έκαναν δημόσια οι μετεωρολόγοι Γιώργος Τσατραφύλλιας και Σάκης Αρναούτογλου.

Ο μετεωρόλογος του Alpha στην ανάρτησή του μιλά για μια εβδομάδα που «ξεκινά με θερμή εισβολή από την Αλγερία και τελειώνει με Σκανδιναβικό ψύχος» εκτιμώντας ότι το ερχόμενο Σαββατοκύριακο θα έρθει «νέος χιονιάς με θυελλώδεις βοριάδες, πτώση της θερμοκρασίας, παγετό, κρύο και χιόνια». Ειδικά για τα χιόνια ο κ. Τσατραφύλλιας εκτιμά ότι «οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο με χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα φαίνεται να είναι η Θράκη, τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και οι περιοχές από το πήλιο και νοτιότερα όπως η Εύβοια,η Βοιωτία, η Αττική, η Φθιώτιδα, η Κορινθία, η Αργολίδα και η Αρκαδία».

Αναλυτικά η ανάρτηση Τσατραφύλλια

«H εβδομάδα ξεκινά με θερμή εισβολή από την Αλγερία και τελειώνει με Σκανδιναβικό ψύχος! Καλημέρα και καλή εβδομάδα! Μετά τα κρύα και τα χιόνια βρίσκεται σε εξέλιξη θερμή μεταφορά αερίων μαζών από τις ακτές της Αλγερίας προς τη χώρα μας , η οποία θα κορυφωθεί το διήμερο Πέμπτη-Παρασκευή και θα εκτοξεύσει τον υδράργυρο 8-10 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.Επίσης οι ισχυροί νοτιάδες θα κουβαλήσουν αφρικανική σκόνη και υγρασία. Οι πιο πολλές βροχές θα σημειωθούν τη Δευτέρα 15/1 και την Τρίτη 16/1 κυρίως στα δυτικά, στην Πελοπόννησο και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα, ενώ τα λίγα χιόνια θα περιοριστούν στα βουνά.Το βίντεο παρουσιάζει μια πρώτη εκτίμηση της ανόδου της θερμοκρασίας σε 5 περιοχές.

Επίσης τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία συγκλίνουν όλο και περισσότερο ότι το Σάββατο , την Κυριακή και τη Δευτέρα ( 20-22/1) έρχεται νέος χιονιάς ,με θυελλώδεις βοριάδες ,πτώση της θερμοκρασίας, παγετό ,κρύο και χιόνια .Οι περιοχές που θα επηρεαστούν περισσότερο με χιονοπτώσεις και σε χαμηλά υψόμετρα φαίνεται να είναι η Θράκη ,τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και οι περιοχές από το πήλιο και νοτιότερα όπως η Εύβοια,η Βοιωτία, η Αττική ,η Φθιώτιδα ,η Κορινθία , η Αργολίδα και η Αρκαδία. Τα επόμενα 24ωρα θα δοθούν περισσότερα στοιχεία για την εξέλιξη αυτής της ψυχρής εισβολής».

Για εβδομάδα που «θα είναι στο μεταίχμιο δύο εποχών» έκανε λόγο από την πλευρά του ο μετεωρολόγος της ΕΡΤ, Σάκης Αρναούτογλου.

Όπως αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Σάκης Αρναούτογλου «ενισχύεται, σύμφωνα και με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία το σενάριο επιδείνωσης του καιρού το ερχόμενο Σαββακύριακο (20-21 Ιανουαρίου), με αρκετά… χειμωνιάτικες αποχρώσεις σε συνδυασμό και με θυελλώδεις ανέμους αλλά και αισθητότατη πτώση της θερμοκρασίας, από μία ατμοσφαιρική διαταραχή, η ακριβής τροχιά της οποίας θα αρχίζει να ξεκαθαρίζει τα επόμενα 24ωρα».

Παράλληλα, αναφέρει πως «όσοι πρόκειται να ταξιδέψουν, καλό θα είναι να παρακολουθούν τις καιρικές εξελίξεις μέσα από τα δελτία καιρού τα επόμενα 24ωρα».