ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ - Ειδήσεις, ΝέαΚοινωνικα ΝεαΚαιρός: «Άνοιξη» με τον ερχομό του 2022 – Ηλιοφάνεια την Πρωτοχρονιά, αλλάζει το σκηνικό τα Θεοφάνεια

Καιρός: «Άνοιξη» με τον ερχομό του 2022 – Ηλιοφάνεια την Πρωτοχρονιά, αλλάζει το σκηνικό τα Θεοφάνεια

Καιρός: «Άνοιξη» με τον ερχομό του 2022 – Ηλιοφάνεια την Πρωτοχρονιά, αλλάζει το σκηνικό τα Θεοφάνεια

Με το «δεξί» όπως όλα δείχνουν θα κάνει ποδαρικό το 2022 όσον αφορά στις καιρικές συνθήκες που θα επικρατήσουν σε όλη την Ελλάδα.

Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, Κώστας Λαγουβάρδος εξήγησε, μιλώντας στο newsit.gr ότι Ανήμερα της Πρωτοχρονιάς ο καιρός θα είναι αίθριος σε όλη την Ελλάδα με ελάχιστες εξαιρέσεις.

Ο κ. Λαγουβάρδος επισημαίνει ότι «την Πρωτοχρονιά ο καιρός βελτιώνεται σε όλη τη χώρα και οι καλές καιρικές συνθήκες θα συνεχιστούν μέχρι και την επόμενη Τετάρτη. Θα έχουμε σταδιακή άνοδο της θερμοκρασίας, θερμές αέριες μάζες καλύπτουν όλη την Μεσόγειο. Ήδη στην δυτική Μεσόγειο έχουμε αρκετά υψηλές θερμοκρασίες, πολύ πάνω από τα κανονικά.

Ένα μέρος αυτών των θερμών αέριων μαζών θα μετακινηθούν ανατολικά και θα ανεβάσουν σταδιακά την θερμοκρασία. Περιμένουμε τις μέγιστες τιμές θερμοκρασίας να είναι την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη. Συγκεκριμένα θα φτάσουν τους 18 ίσως και τους 19 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή 4 με 5 βαθμούς πάνω από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα. Γενικότερα θα έχουμε ανοιξιάτικες θερμοκρασίες για τις πρώτες μέρες του χρόνου.

Ο διευθυντής Ερευνών του Αστεροσκοπείου Αθηνών και υπεύθυνος της ιστοσελίδας meteo.gr, μιλώντας στο newsit.gr αναφέρθηκε και στο τι καιρό θα κάνει τα Θεοφάνεια. «Υπάρχει μια τάση για μεταβολή του σκηνικού από τα Φώτα και μετά, με κάποιες βροχές και σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας, που θα ξεκινήσουν από την δυτική Ελλάδα. Για τον καιρό τα Θεοφάνεια θα έχουμε περισσότερα στοιχεία στις αρχές της εβδομάδας», καταλήγει ο κος. Λαγουβάρδος.

Θερμές αέριες μάζες από την Ευρώπη θα επηρεάσουν τη χώρα μας τις πρώτες ημέρες του 2022

Τις τελευταίες ημέρες του Δεκεμβρίου, πολύ θερμές για την εποχή αέριες μάζες έχουν καλύψει την Κεντρική και Δυτική Ευρώπη προκαλώντας ασυνήθιστο κύμα ζέστης. Μάλιστα την Τετάρτη 29/12 στη Γαλλία καταρρίφθηκαν ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών των τελευταίων 100 ετών.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, οι θερμές αέριες μάζες θα κινηθούν προς τη χώρα μας, προκαλώντας αισθητή άνοδο της θερμοκρασίας, η οποία θα κορυφωθεί το διήμερο Τρίτη 04/01 – Τετάρτη 05/01, με μέγιστες τιμές που ενδέχεται να φτάσουν τοπικά τους 20-21 βαθμούς Κελσίου.

Στον προγνωστικό χάρτη που ακολουθεί απεικονίζονται με κόκκινες αποχρώσεις οι θερμές αέριες μάζες την Πρωτοχρονιά. Οι αναγραφόμενες τιμές αναφέρονται στην απόκλιση των θερμοκρασιών από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα.

Καλή Χρονιά – Ευτυχισμένος ο νέος χρόνος!

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ