ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚαινούργιο: Πραγματοποιήθηκε η ομιλία για το “χάσμα γενεών” (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Καινούργιο: Πραγματοποιήθηκε η ομιλία για το “χάσμα γενεών” (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Καινούργιο: Πραγματοποιήθηκε η ομιλία για το “χάσμα γενεών” (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Πραγματοποιήθηκε σήμερα το απόγευμα στον Ι.Ν Αγίου Δημητρίου η ενημερωτική ομιλία με θέμα: «Γεφυρώνοντας το χάσμα γενεών»,στην οποία ομιλητής ήταν ο ιεροδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεως Αιτωλίας και Ακαρνανίας, π. Συλουανός Ψιλιάς.

Όπως είπε ο π. Συλουανός ένα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η κοινωνία μας είναι και το χάσμα που υπάρχει ανάμεσα στους μεγαλύτερους και στους μικρότερους στην ηλικία.

Με τον όρο «χάσμα των γενεών» εννοούμε τη μεγάλη απόσταση που χαρακτηρίζει τις δυο γενιές κάθε εποχής, τους νέους και τους ώριμους, ως προς τις ιδέες, τους ρόλους ,τις αντιλήψεις, τον τρόπο, τη σκέψη τις πεποιθήσεις και τη στάση ζωής γενικότερα.

Ως χάσμα γενεών μπορεί να θεωρηθεί η  διαμορφωμένη κατάσταση στην οποία παρατηρείται ένα αδιέξοδο στις σχέσεις νέων και «ώριμων», ένα κενό επικοινωνίας και ανταλλαγής απόψεων, ένα καθεστώς αμοιβαίας αντιπαλότητας και καχυποψίας που αναιρεί κάθε προσπάθεια προσέγγισης και κατανόησης των μεν από τους δε.

Τόνισε τον ρόλο της οικογένειας στην ανατροφή των παιδιών και τον δημιουργικό χρόνο που πρέπει να περνούν οι γονείς με τα παιδιά ,καθώς τα ενδιαφέροντα άλλαξαν σε σχέση με το παρελθόν ,τα ερεθίσματα που λαμβάνουν τα παιδιά είναι τελείως διαφορετικά ,ενώ πλέον τα παιδιά μπαίνουν από πολύ νωρίς στην εφηβεία.

Επίσης η διαφορά των χρόνων φαίνεται ότι μίκρυνε καθώς παρατηρείται χάσμα μεταξύ παιδιών που είναι κοντά ηλικιακά και τους χωρίζουν λίγα χρόνια.

kainourgiopess.gr
ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr