ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑγροτικα ΝεαΚαινούργιο Αγρινίου: Διαμαρτυρία με τρακτέρ στην πλατεία από τους παραγωγούς (εικόνες)

Καινούργιο Αγρινίου: Διαμαρτυρία με τρακτέρ στην πλατεία από τους παραγωγούς (εικόνες)

Καινούργιο Αγρινίου: Διαμαρτυρία με τρακτέρ στην πλατεία από τους παραγωγούς (εικόνες)

Το δυσβάσταχτο κόστος παραγωγής, μεταξύ άλλων προβλημάτων, έχει οδηγήσει σε αδιέξοδο τους αγρότες. Το πρωί της Παρασκευής (27.02) ανέβασαν τα τρακτέρ τους στην πλατεία, στο Καινούργιο Αγρινίου, και συγκεντρώθηκαν για να ζητήσουν ουσιαστικά μέτρα.

Το συλλαλητήριο διοργάνωσαν ο Αγροτικός Σύλλογος Καινουργίου με την υποστήριξη του Αγροτικού Συνεταιρισμού Καινούργιου και την Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Αιτωλοκαρνανίας.

Όπως αναφέρει το kainourgiopress.gr απ’ όπου και οι φωτογραφίες οι παραγωγοί διεκδικούν από το κράτος αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στα 0,07 λεπτά στην κιλοβατώρα του αγροτικού ρεύματος, την κατάργηση του ΦΠΑ στα λιμάσματα και την αναπλήρωση χαμένου εισοδήματος για τη βρώσιμη ελιά.

Δείτε εικόνες από την κινητοποίηση:

Όπως τονιζόταν σε ανακοίνωση – κάλεσμα συμμέτοχής, “στο δρόμο μας βγάζουν για μια ακόμη φορά, το υψηλό κόστος παραγωγής, οι χαμηλές τιμές  πώλησης των προϊόντων μας, με το αίσχος των ανοικτών τιμών, οι ζημιές που έχουν συμβεί, που όχι μόνο δεν έχουν ακόμη αποζημιωθεί, αλλά ούτε καν τα πορίσματα των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ δεν έχουν σταλεί σε πολλούς παραγωγούς 6 ως και 10 μήνες μετά από τη στιγμή που έγιναν οι ζημιές”.

Τι ζητούν οι παραγωγοί

“Οι παρεμβάσεις και κινητοποιήσεις αγροτών και κτηνοτρόφων σε όλη την Ελλάδα και στο νομό μας, τους προηγούμενους μήνες για τα οξυμένα μας προβλήματα, απέδειξαν ότι η αδιαλλαξία της κυβέρνησης σπάει με τον ενωτικό, μαζικό μας αγώνα.

Η αναπλήρωση εισοδήματος είναι επείγουσα για την ελιά καλαμών καθώς και την πράσινη χονδροελιά Αγρινίου οι οποίες πουλήθηκαν και πωλούνται κάτω από το κόστος παραγωγής.

Τα προβλήματά δεν είναι ούτε προσωρινά, ούτε συγκυριακά, ούτε «εισαγόμενα», αντίθετα αποτελούν μόνιμο βραχνά για μας με όλες τις κυβερνήσεις, κάνοντας όλο και πιο δύσκολη την επιβίωσή μας.

Διεκδικούμε:

► Αναπλήρωση του εισοδήματος στις βρώσιμες ελιές.

► Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο.

► Μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα.

► Κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

► Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

► Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.”

Το “Ενωμένο Εμπόριο” θα δώσει το “παρών” στις εκλογές για νέο Δ.Σ στον Εμπορικό Σύλλογο Αγρινίου

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ