ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑστυνομικα ΝεαΚαινούριο: Ανησυχία για τον πυρομανή, νέα πυρκαγιά στη Χαραυγή (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Καινούριο: Ανησυχία για τον πυρομανή, νέα πυρκαγιά στη Χαραυγή (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Καινούριο: Ανησυχία για τον πυρομανή, νέα πυρκαγιά στη Χαραυγή (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ)

Αν δεν καταστρέψει περιουσίες φαίνεται ότι δεν θα σταματήσει ο πυρομανής ο οποίος καθημερινά νυχθημερόν βάζει πυρκαγιές στο ρέμα νοτιοδυτικά της “Χαραυγής“. Αυτό μετέφεραν αγανακτισμένοι δημότες οι οποίοι αισθάνονται οργή για τον πυρομανή και φόβο για τις περιουσίες τους. Σήμερα νέα πυρκαγιά κινητοποίησε 3 οχήματα της Π.Υ Αγρινίου και το όχημα του Ε.Π. Παραβόλας που έσπευσαν στο σημείο και έθεσαν άμεσα υπό έλεγχο την πυρκαγιά πριν πάρει διαστάσεις λόγω των ανέμων που από χθες πνέουν στην περιοχή. Συνολικά 6 πυροσβέστες και 3 εθελοντές πυροσβέστες επιχείρησαν στο σημείο ,ενώ η φωτιά άφησε πίσω της καμμένα καλάμια και ξερή βλάστηση.

Το “K” επικοινώνησε με τον αναπληρωτή διοικητή της Π.Υ Αγρινίου,Επιπυραγό Στράτο Πετράκη, ο οποίος μετέβη στο σημείο και ανέφερε ότι οι έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη είναι σε πλήρη εξέλιξη, ενώ διερευνώνται οι πληροφορίες που μεταφέρουν δημότες. Ο κ.Πετράκης έκανε λόγο για πολίτη που θέλει να προκαλέσει καταστροφή και κάνει έκκληση όλοι οι πολίτες να είναι προσεκτικοί και να μην βάζουν για κανένα λόγο φωτιά στην ύπαιθρο.

Υπενθυμίζουμε ότι:

Σύμφωνα με πρόβλεψη της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας η περιοχή της Δυτικής Ελλάδας και την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2018,  θα βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 3, όπως φαίνεται στον επισυναπτόμενο ημερήσιο Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς…
Για το λόγο αυτό οι πολίτες πρέπει να αποφεύγουν εργασίες και ενέργειες που μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά από αμέλεια, όπως ρίψη αναμμένου τσιγάρου, καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών, χρήση μηχανημάτων που μπορούν να προκαλέσουν σπινθήρα, χρήση υπαίθριων ψησταριών κ.α. Υπενθυμίζεται ότι και σήμερα Τρίτη (25/9) η Δυτική Ελλάδα βρίσκεται στην κατηγορία κινδύνου 3.
Ιδιαίτερα συνιστάται η προσοχή στους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους  για την αποφυγή ενεργειών πρόκλησης πυρκαγιάς από αμέλεια οφειλόμενη σε εργασίες στην ύπαιθρο.
Υπενθυμίζεται ότι κατά την αντιπυρική περίοδο απαγορεύεται η χρήση πυρός στην ύπαιθρο για διαφόρους λογούς καθώς και η καύση υπολειμμάτων καλλιεργειών χωρίς απαιτούμενη άδεια από την Πυροσβεστική Υπηρεσία.
Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας έχει αναρτήσει στο site της (www.pde.gov.gr), όλες τις οδηγίες που πρέπει να ακολουθούν οι πολίτες για την προστασία τους από πυρκαγιά, αλλά και τους τρόπους αντιμετώπισης του κινδύνου.
Σε περίπτωση που αντιληφθείτε πυρκαγιά, παρακαλείστε να ειδοποιήσετε άμεσα την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Πανευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112.

ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΑΠΟ ΔΑΣΙΚΗ ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, στην ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

fotia

Ο «Ξενοφώντας» χτυπά τη Γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου (ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟ+VIDEO)

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr