ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΚάηκε σπίτι στην Κατούνα

Κάηκε σπίτι στην Κατούνα

Κάηκε σπίτι στην Κατούνα

Πυροσβεστική Αμφιλοχίας | «Άρπαξε» απ’ το τζάκι

Κάηκε σπίτι στην Κατούνα

Θ. Βασιλάκης: «Όσοι χρησιμοποιούν το τζάκι για θέρμανση πρέπει να βάζουν πάντα το προστατευτικό όταν λείπουν»

 

Ολοσχερώς κάηκε προχθές το βράδυ στην Κατούνα, παλιά ξύλινη κατοικία στην οποία διέμενε ένας 84χρονος άνδρας.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η φωτιά στην οικία περίπου 25 τετραγωνικών μέτρων προήλθε από το τζάκι, όταν κάποιο αντικείμενο πετάχτηκε έξω απ’ αυτό με αποτέλεσμα να αρχίσει να φλέγεται ότι άγγιζε μέσα στο σπίτι.

Ο 84χρονος άνδρας στον οποίο ανήκε η οικία, ευτυχώς δεν τραυματίστηκε και είναι καλά στην υγεία του, δυστυχώς όμως το σπίτι κάηκε ολοσχερώς παρά την άμεση επέμβαση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία Αγρινίου που έστειλε ενισχύσεις.

Συγκεκριμένα, η πυροσβεστική ειδοποιήθηκε στις εννέα το βράδυ, ενώ στο σημείο έσπευσαν δύο οχήματα επανδρωμένα από οκτώ πυροσβέστες από την Αμφιλοχία, συμπεριλαμβανομένου του Διοικητή της υπηρεσίας κ. Θεόδωρο Βασιλάκη, όπως και ένα όχημα ως ενίσχυση από το Αγρίνιο με δύο πυροσβέστες.

Οι πυροσβέστες κατέβαλαν ενέργειες για την κατάσβεση της πυρκαγιάς, που όμως δεν κατέστη δυνατό να επιτευχθεί πριν την ολοσχερή καταστροφή της οικίας του άτυχου 84χρονου, όπως και για την αποφυγή της επέκτασης της φωτιάς στο διπλανό σπίτι. Οι ιδιοκτήτες της διπλανής οικίας έλλειπαν στην Αθήνα, πράγμα που θα δυσκόλευε το έργο των πυροσβεστών που δεν είχαν πρόσβαση σε αυτή.

Τελικά η κατάσβεση της φωτιάς επιτεύχθηκε μέσα στη νύχτα, χωρίς αυτή να επεκταθεί στη διπλανή οικία ή να δημιουργήσει περισσότερες ζημιές.

Η εφημερίδα «Σ» επικοινώνησε με τον Διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Αμφιλοχίας, αντιπύραρχο κ. Θεόδωρο Βασιλάκη, ο οποίος αναφέρθηκε σε όσα θα πρέπει να προσέχει ο κόσμος που χρησιμοποιεί το τζάκι για θέρμανση το χειμώνα:

«Όσοι χρησιμοποιούν το τζάκι για θέρμανση πρέπει να βάζουν πάντα το προστατευτικό όταν λείπουν, να καθαρίζουν τακτικά την καμινάδα και να ελέγχουν την καπνοδόχο.

Να μη ρίχνουν στο τζάκι ως κύρια καύσιμη ύλη αποκόμματα ξύλων, πατωμάτων, νοβοπάν και σανίδων, παρά μόνο για προσάναμμα. Να χρησιμοποιούν μόνο ξερά κούτσουρα και να μη ρίχνουν στη φωτιά εύφλεκτα υγρά όπως για παράδειγμα, οινόπνευμα».

Μπάμπης Τσιρώνης

Πηγή φωτογραφίας: katounanews

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr