ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΑγρινιοΚάδοι απορριμμάτων και καθαριότητα

Κάδοι απορριμμάτων και καθαριότητα

Μπορεί «η καθαριότητα να είναι μισή αρχοντιά», ωστόσο η διαδικασία απομάκρυνσης των σκουπιδιών από τα σπίτια μας κάθε άλλο παρά «καθαρή» ή «αρχοντική» είναι. Δεχόμενοι αναφορά από αναγνώστη της «Σ» για «κάδους σκουπιδιών σε ολόκληρο το Αγρίνιο που μυρίζουν άσχημα», θελήσαμε να ενημερωθούμε για το ζήτημα και να δούμε τι πραγματικά συμβαίνει.
Πράγματι, πολλές φορές και για διάφορους λόγους, οι κάδοι σκουπιδιών αναδύουν μια έντονη δυσωδία. Τα συνεργεία καθαρισμού του δήμου έχουν την ευθύνη να πλένουν τους κάδους των απορριμμάτων ώστε να μην μυρίζουν, διαδικασία η οποία επαναλαμβάνεται κάθε 2-3 εβδομάδες.

Ειδικά όμως οι κάδοι οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι στο κέντρο της πόλης πλένονται πιο τακτικά, κάθε μία εβδομάδα.
Από την άλλη όμως έχουμε και το φαινόμενο κάποιοι να «ξεχνάνε» ανοικτά τα καπάκια των κάδων με αποτέλεσμα όχι μόνο να αναδύεται δυσωδία, αλλά πολλές φορές να σκίζουν τις σακούλες αδέσποτα ζώα σε αναζήτηση τροφής. Σε όλα αυτά έρχεται να προστεθεί και η κακιά συνήθεια κάποιων να απορρίπτουν στους κάδους ανακύκλωσης ακόμη και τα μη ανακυκλώσιμα σκουπίδια, όπως τα υπολείμματα τροφών και λίπη που όχι απλά μυρίζουν αλλά δυσχεραίνουν και τη διαδικασία ανακύκλωσης.
Ας αναλάβει λοιπόν ο καθένας τις ευθύνες του, ο δήμος από πλευράς του να πλένει τακτικότερα τους κάδους όπου χρειάζεται κι εμείς ας είμαστε πιο προσεκτικοί στο πως συσκευάζουμε και πετάμε τα σκουπίδια μας. Στην τελική, εμείς οι ίδιοι είμαστε που γινόμαστε αποδέκτες αυτής της βρωμιάς.

Κώστας Καρακώστας

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr