Κ. Πιστιόλας για Καλαμών: Xαμένη μάχη είναι αυτή που δεν δίνεται

Η σημερινή απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας είναι κάτι περισσότερο από μια μεγάλη νίκη για την Αιτωλοακαρνανία και όλους όσοι εμπλέκονται στην παραγωγή, μεταποίηση και εμπορία της ελιάς “Καλαμών”

elies

Είναι ένας οδηγός για το μέλλον. Είναι η δικαίωση ενός μακροχρόνιου αγώνα. Και το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: δεν υποχωρούμε στα δίκαια αιτήματά μας. Διεκδικούμε. Αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες. Σχεδιάζουμε. Υλοποιούμε

Η παραπάνω δήλωση του Κώστα Πιστιόλα, είναι απόλυτα ευθυγραμμισμένη με το βασικό δόγμα που πρεσβεύει και σε κάθε ευκαιρία υπερασπίζεται ο ίδιος και η δημοτική παράταξη «Αγρίνιο – Πάμε Ψηλά», ως αντίσταση στην «παραίτηση» που χαρακτηρίζει τον τόπο.

Η σημερινή εξέλιξη μπορεί πράγματι να αποτελέσει το εφαλτήριο για να περάσουμε απ’ αυτή την παραίτηση στη διεκδίκηση. Για όλα όσα έχουμε ονειρευτεί, για όλα όσα μας έχουν στερήσει. Για αυτά που ο τόπος αξίζει. Για όσα δικαιούται.

Με καλή πίστη, με ένωση δυνάμεων και συνέργειες που πράγματι μπορούν να δώσουν την απαραίτητη ώθηση, που τόσο έχουμε ανάγκη.

Όχι μόνο σε ότι αφορά μια σειρά από εξαιρετικά προϊόντα γεωργικής και κτηνοτροφικής παραγωγής, ακόμη και αλιείας, που επί χρόνια αναμένουν την αναγνώριση, την πιστοποίηση και την ανάδειξή τους, αλλά για τη συνολική ανάδειξη των συγκριτικών μας πλεονεκτημάτων και την άρση της απομόνωσης, σε επιστημονικό -τεχνολογικό, πολιτιστικό - τουριστικό, επιχειρηματικό, εκπαιδευτικό ακόμη επίπεδο.

Ως γνωστόν, η νίκη έχει πολλούς πατέρες! Δεν θα σταθούμε, όμως, σε αυτό. Διότι σήμερα η Αιτωλοακαρνανία και το Αγρίνιο δικαιούται να χαρεί.

Επισημαίνουμε, μόνο, ότι ο δρόμος μπροστά είναι μακρύς και δύσκολος. Απαιτεί αντοχές και δυνάμεις, που η σημερινή δημοτική αρχή δεν δείχνει να διαθέτει…

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Εμπορικός Σύλλογος Μεσολογγίου: Δικαίωση για τους ελαιοπαραγωγούς Αιτ/νιας η απόφαση του ΣτΕ

Η εξέλιξη αυτή αποτελεί μια μεγάλη δικαίωση του αγώνα των ελαιοπαραγωγών της Αιτωλοακαρνανίας, υπεύθυνους για πάνω από το 40% της εγχώριας παραγωγής ελιάς Καλαμών