ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοινωνικα ΝεαΚ.Λύρος: “Η Εκκλησία πολύτιμος συνεργάτης στις εκδηλώσεις του 2021”

Κ.Λύρος: “Η Εκκλησία πολύτιμος συνεργάτης στις εκδηλώσεις του 2021”

Κ.Λύρος: “Η Εκκλησία πολύτιμος συνεργάτης στις εκδηλώσεις του 2021”

Με τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Κοσμά συναντήθηκε σήμερα ο Κώστας Λύρος συνοδευόμενος από συνεργάτες του

Την ευκαιρία να ενημερώσει τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμά σχετικά με το πρόγραμμα επετειακών εκδηλώσεων του 2021 είχε σήμερα ο Δήμαρχος Ι.Π. Μεσολογγίου Κώστας Λύρος.

Σε ένα εγκάρδιο κλίμα τα κοινά ενδιαφέροντα των δύο πλευρών αναλύθηκαν επί μακρόν με την συμμετοχή του Πρωτοσύγκελου της Ι.Μ. π. Επιφάνειου, του προέδρου του Πνευματικού Κέντρου Μεσολογγίου Γιώργου Σωτηρακόπουλου και του μέλους της Επιτροπής «Ιερά Πόλις Μεσολογγίου – Επανάσταση Αυτοθυσία», καθηγητή Νίκου Ζαχαριά.

Ο Κ. Λύρος παρουσίασε σε γενικές γραμμές όσα ετοιμάζονται για φέτος και υπογράμμισε την βούληση του Δήμου και της Επιτροπής να δοθεί η δέουσα βαρύτητα λόγω και των 200 ετών από την κήρυξη της Επανάστασης και των συμβολισμών που παρουσιάζει η χρονιά που διανύουμε. Επίσης τόνισε προς τον Μητροπολίτη πως σε αυτό τον σχεδιασμό θεωρεί την Εκκλησία και την τοπική μας Μητρόπολη όχι μόνο σύμμαχο, αλλά πολύτιμο συνεργάτη που θα έχει ιδιαίτερη θέση στους εορτασμούς. Άλλωστε Επανάσταση και Εκκλησία είναι έννοιες συνυφασμένες και αυτό έχει ληφθεί υπόψη στους σχεδιασμούς.

Κατόπιν από τον Δήμαρχο, αλλά και τους δύο συνεργάτες του Γ. Σωτηρακόπουλο και Ν. Ζαχαριά παρουσιάστηκαν αρκετές από τις εκδηλώσεις που έχουν αποφασιστεί μέχρι τώρα, πάντα βέβαια με τις αιρέσεις που προκύπτουν από την επιδημία του Covid.

Από την πλευρά τους ο Μητροπολίτης και ο Πρωτοσύγκελος άκουσαν με ιδιαίτερη προσοχή τους σχεδιασμούς για το 2021, αλλά και τις γενικότερες σκέψεις της Δημοτικής Αρχής για την τόνωση του θρησκευτικού τουρισμού και την ανάγκη διαφύλαξης των θρησκευτικών κειμηλίων και την περαιτέρω αξιοποίησή τους στο μέλλον. Ενημέρωσαν δε ότι για φέτος έχει προγραμματιστεί η παρουσία του Αρχιεπισκόπου και των δώδεκα μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου στην Ιερή Πόλη του Μεσολογγίου στις Γιορτές Εξόδου, εφόσον όλα πάνε καλά με την επιδημία και τελεστούν οι Γιορτές.

Σήμερα 22 Ιανουαρίου τιμάται ο Άγιος Αναστάσιος ο Πέρσης

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr