ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΚ. Λύρος: Κατηγορεί το δήμαρχο Αγρινίου ότι απαξιώνει και αγνοεί το Δήμο Μεσολογγίου

Κ. Λύρος: Κατηγορεί το δήμαρχο Αγρινίου ότι απαξιώνει και αγνοεί το Δήμο Μεσολογγίου

Κ. Λύρος: Κατηγορεί το δήμαρχο Αγρινίου ότι απαξιώνει και αγνοεί το Δήμο Μεσολογγίου

Ο Κώστας Λύρος, σε επιστολή του προς το δήμαρχο Αγρινίου για το θέμα της εναπόθεσης απορριμμάτων του Δήμου Μεσολογγίου στο ΧΥΤΑ Στράτου, τον  κατηγορεί ότι με τη στάση του απαξιώνει μια υπουργική απόφαση, τον ίδιο και το Δήμο.

Το περιεχόμενο της επιστολής προς τον Γιώργο Παπαναστασίου δημοσιοποιήθηκε στον Τύπο και σε αυτήν διατυπώνεται αρχικά η έκπληξη του κ. Λύρου για το αίτημα ανάκλησης της απόφασης Σκρέκα.

Γίνεται αναφορά σε “αμέτρητες” επιστολές που έχουν σταλεί στο Δήμο Αγρινίου από το Σεπτέμβριο του 2021 και καταλογίζεται “άρνηση επικοινωνίας”.

Μάλιστα, στο επιχείρημα του δημάρχου Αγρινίου για κορεσμό του ΧΥΤΑ Στράτου απαντά με αιχμές πώς παρά τις καλύτερες υποδομές που “κληρονόμησε” βρίσκεται μπροστά σε μια αρνητική εξέλιξη.

Με αφορμή αυτό το γεγονός, ο κ. Λύρος  κάνει λόγο για ζητήματα που χρήζουν ευρύτερης αντιμετώπισης και απευθύνει κάλεσμα συμπόρευσης στις επαφές με τους συναρμόδιους φορείς.

 

Ο δήμαρχος Μεσολογγίου Κώστας Λύρος

Ολόκληρη η επιστολή του δημάρχου Μεσολογγίου

“Με έκπληξη διάβασα την ανακοίνωση σας αγαπητέ φίλε Δήμαρχε, ότι ο Δήμος Αγρινίου και ο ΦΟΔΣΑ ζητά από τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κώστα Σκρέκα, την ανάκληση της απόφασης για μεταφορά των αστικών στερεών αποβλήτων (ΑΣΑ) του Δήμου Μεσολογγίου στο Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Στράτου.

Παρά τις αμέτρητες επιστολές, που σας αποστέλλουμε από τις αρχές Σεπτεμβρίου 2021, θα περίμενα μια τουλάχιστον απάντηση που να εξηγεί το λόγο για τον οποίο η απόφαση του Υπουργού, Κώστα Σκρέκα, η οποία εκδόθηκε για να ρυθμίσει σοβαρούς λόγους δημόσιας υγείας για το Δήμο Ι.Π. Μεσολογγίου και είναι άμεσα εκτελεστή δεν βρίσκει εφαρμογή.

Δεν έλαβα ποτέ απάντηση και ήδη τα πράγματα έχουν οδηγηθεί εκ μέρους σας σε απαξίωση μιας απόφασης Υπουργού, εκτός βέβαια από την απαξίωση που είναι οφθαλμοφανής τόσο προς το πρόσωπό μου ως Δήμαρχο όσο και προς τον ιστορικό και όμορο σε εσάς Δήμο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου.

Θεωρώ ότι η άρνηση κάθε επικοινωνίας, διευκρίνισης, συζήτησης δεν συνάδει με τον πολιτισμό μας, δεν είναι δείγμα γραφής σύγχρονης διοίκησης. Η συνεχιζόμενη δε αγνόηση των κρούσεών μας δεικνύει ότι δεν είναι μόνο μια ατυχής στιγμή, αλλά μια θεώρηση των πραγμάτων και της διαχείρισης των κοινών σε ότι αφορά τον Δήμο, που έχω την τιμή να εκπροσωπώ.

Πολύ δε, περισσότερο, όταν το θέμα αφορά την προστασία της δημόσιας υγείας και την προστασία του περιβάλλοντος η αντιμετώπιση των οποίων δεν μπορεί να είναι παρά κεντρική, όπως άλλωστε πολύ καλά θα έπρεπε να γνωρίζετε ως Πρόεδρος του ΦΟΣΔΑ και ως η κεντρική γραμμή της Κυβέρνησης και των αποφάσεών της που πρέπει ως αιρετοί να υπηρετούμε.

Με έκπληξη λοιπόν, πληροφορήθηκα ότι ο ΧΥΤΑ Στράτου έχει διάρκεια ζωής μόλις λίγους μήνες, (παρά τις καλύτερες υποδομές που κληρονομήσατε), γεγονός που δηλώνει και αποδεικνύει ακριβώς ότι τα ζητήματα αυτά χρήζουν ευρύτερης αντιμετώπισης για την οποία και σας καλώ ώστε από κοινού να απευθυνθούμε στους αρμόδιους φορείς και στον υπουργό και να παλέψουμε για την οριστική λύση των προβλημάτων.

Χρειάζεται σοβαρότητα, αίσθημα ευθύνης, μετριοπάθεια και κυρίως σωστή διαχείριση και διαρκείς παρεμβάσεις για να πετύχουμε όσα πρέπει να γίνουν στους Δήμους μας, όσα απαιτούν οι πολίτες ώστε οι επόμενες γενιές να μην ασχολούνται με το πρόβλημα που λέγεται «εναπόθεση απορριμμάτων». Οι καιροί ου μενετοί”.
.

Αγ. Κότσαλος: Πολιτική ανεπάρκεια καταλογίζει στο δήμαρχο Μεσολογγίου – Τι είπε στο “Δυτικά Fm 92,8”

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ