ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΠολιτικα ΝεαΚ. Καραγκούνης στο Δυτικά Fm: «Η ΝΔ θα αγγίξει τα ποσοστά του 2019» (video)

Κ. Καραγκούνης στο Δυτικά Fm: «Η ΝΔ θα αγγίξει τα ποσοστά του 2019» (video)

Κ. Καραγκούνης στο Δυτικά Fm: «Η ΝΔ θα αγγίξει τα ποσοστά του 2019» (video)

Τι είπε ο υποψήφιος βουλευτής ΝΔ μιλώντας στο «Δυτικά FM 92,8» για τις επενδύσεις και τις θέσεις εργασίας που δημιουργούνται στα παράλια της Αιτωλοακαρνανίας, αλλά και για τις βιομηχανικές φυλακές στο Αγγελόκαστρο

Εφ’ όλης της ύλης μίλησε στο «Δυτικά Fm 92,8» ενόψει των εκλογών της 21ης Μαΐου ο υποψήφιος βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κώστας Καραγκούνης.

Ο Κ. Καραγκούνης, μιλώντας στην εκπομπή της Δήμητρας Λαοπόδη, εμφανίστηκε αισιόδοξος για τη νίκη της ΝΔ στις επικείμενες εκλογές εκτιμώντας μάλιστα ότι θα «αγγίξει» τα ποσοστά του 2019. «Η εικόνα που έχω από την κοινωνία, από τις πόλεις και τα χωριά μας είναι ότι υπάρχει μια ανοδική τάση. Το ζήτημα δεν είναι πόσο καταγράφεται τώρα μια διαφορά στις δημοσκοπήσεις, αλλά το πόσο θα καταλήξει στις εκλογές και κάθε μέρα που περνά βλέπω ότι η ΝΔ κερδίζει περισσότερο» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Καραγκούνης, επιμένοντας και αυτός με τη σειρά του στο αφήγημα της αυτοδυναμίας με το σκεπτικό της επιτάχυνσης των μεταρρυθμίσεων από μια κυβέρνηση που δεν θα διαπραγματεύεται με τον κυβερνητικό της εταίρο συνεχώς.

Σύμφωνα με τον υποψήφιο βουλευτή της ΝΔ ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας μετά το τραγικό δυστύχημα των Τεμπών έδειξε μια αποστασιοποίηση από όλα τα κόμματα, ωστόσο ο ίδιος εκτίμησε ότι η ΝΔ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να αντιμετωπίσει τις παθογένειες της δημόσιας διοίκησης. Προς αυτή την κατεύθυνση μάλιστα ο Κ. Καραγκούνης εκτίμησε ότι η ΝΔ έχει δείξει δείγμα γραφής και έφερε ως παράδειγμα την ψηφιοποίηση του Κράτους.

«Η πρόκληση είναι σε ένα κάθε ένα τομέα ξεχωριστά να δούμε που πάσχουμε και τι θα θεραπεύσουμε, έτσι ώστε το Κράτος να κάνει τη μετάβαση στην επόμενη μέρα» ανέφερε ο Κ. Καραγκούνης φέρνοντας το παράδειγμα με την επικείμενη ψηφιοποίηση της Δικαιοσύνης, που όπως ανέφερε ξεκίνησε επί θητείας του στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, όπου μάλιστα είχαν δεσμευτεί περίπου 120 θέσεων ειδικών γραμματέων πληροφορικής, ωστόσο η διαδικασία σταμάτησε κατά τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με την εικόνα του συστήματος Υγείας στην Αιτωλοακαρνανία, ο Κ. Καραγκούνης ανέφερε ότι ναι μεν υπάρχουν κενά ακόμη σε σχέση με το προσωπικό, ωστόσο υπήρξε ενίσχυση σε οργανικές θέσεις και ιδιαίτερα προς το Νοσοκομείο Μεσολογγίου. Επέμεινε μάλιστα σε αυτό διαψεύδοντας κατηγορηματικά τη φημολογία περί λουκέτου στο Νοσοκομείο Μεσολογγίου. «Όχι μόνο δεν θα κλείσει το Νοσοκομείο Μεσολογγίου, αλλά θα στηριχθεί ακόμη περισσότερο, για να βελτιώσουμε και τις παρεχόμενες υπηρεσίες και τις κτιριακές υποδομές» είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι με τα τελευταία κίνητρα που θεσπίστηκαν από το Υπουργείο θα αντιμετωπιστεί και το πρόβλημα του να μην καλύπτονται οι θέσεις που προκηρύσσονται.

«Επί ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αυτονόητο ο μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Αγρινίου»

Κ. Καραγκούνης στο Δυτικά Fm: «Η ΝΔ θα αγγίξει τα ποσοστά του 2019» (video)
Ο Κώστας Καραγκούνης

«Η κυβέρνηση της ΝΔ έστω και με καθυστέρηση έκανε αυτό που είναι αυτονόητο, αλλά επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν αυτονόητο, δηλαδή να λειτουργήσει ο μαγνητικός τομογράφος στο Νοσοκομείο Αγρινίου» ανέφερε ο Κ. Καραγκούνης για το Νοσοκομείο Αγρινίου, εν ειδική  αναφορά έκανε ο Κ. Καραγκούνης στην επικείμενη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

«Κατάκτηση» για την Αιτωλοακαρνανία το Αιμοδυναμικό

«Το αίτημα για το Αιμοδυναμικό Εργαστήριο το είχαν θέσει οι άνθρωποι του Νοσοκομείου και το ανέδειξε η «Συνείδηση» και γι’ αυτό επιδίωξα -και το έκανα πέρυσι στο 4ο Αναπτυξιακό Συνέδριο– να δεσμεύσω το Θάνο Πλεύρη, ώστε να προχωρήσουμε στην υλοποίησή του και να μπορούν οι πολίτες να κάνουν στεφανιογραφία στον τόπο τους και να σώζονται έτσι ζωές σε έκτακτα περιστατικά. Υπήρξαν κάποια προβλήματα στο διάστημα που μεσολάβησε, αλλά ξεπεράστηκαν και καταλήξαμε πριν από περίπου ενάμισι μήνα» ανέφερε ο Κ. Καραγκούνης χαρακτηρίζοντας «τεράστια κατάκτηση» για την Αιτωλοακαρνανία τη λειτουργία του Αιμοδυναμικού Εργαστηρίου.

Αστυνόμευση και καμία επικινδυνότητα από τις φυλακές στο Αγγελόκαστρο

Ακόμη ο Κ. Καραγκούνης ανέλυσε την πρότασή του για τη δημιουργία βιομηχανικών φυλακών στο Αγρίνιο και στην περιοχή του Αγγελοκάστρου. «Οι βιομηχανικές φυλακές είναι η μετεξέλιξη των αγροτικών φυλακών, δεν υπάρχει κανένα στοιχείο επικινδυνότητας, και έχουν στόχο την κοινωνική επανένταξη των κρατουμένων, θα έρχονται εδώ για να εργαστούν λίγο πριν αποφυλακιστούν» είπε αρχικά και πρόσθεσε ότι με τη δημιουργία φυλακών θα αυξηθεί πολύ η φύλαξη και η αστυνόμευση στην περιοχή, καθώς θα ανοίξουν περίπου 250 οργανικές θέσεις αστυνομικών, που δεν θα αφορούν μόνο το σωφρονιστικό κατάστημα, αλλά θα είναι συνολικά ενίσχυση της αστυνομικής δύναμης για όλη την Αιτωλοακαρνανία. Πέραν αυτών, σύμφωνα με τον Κ. Καραγκούνη, με τη δημιουργία των βιομηχανικών φυλακών θα ανοίξουν περίπου 500 θέσεις εργασίας με εντοπιότητα και θα ενισχυθεί σημαντικά η επισκεψιμότητα καθώς εκτιμάται ότι θα υπάρχουν περίπου 7.000 επισκέπτες.

Επενδύσεις, θέσεις εργασίας και δρόμοι

Αναφορικά τέλος με τα ζητήματα των υποδομών και των οδικών αξόνων, ο Κ. Καραγκούνης υπογράμμισε τη δέσμευση του Κ. Μητσοτάκης για την υλοποίηση της  σύνδεσης του Αγρινίου με την Ιόνια Οδό. Αν και ο Κ. Καραγκούνης δεν απέφυγε να παραδεχθεί ότι μπορεί να υπάρχουν επιμέρους καθυστερήσεις, εκτίμησε ότι θα πρέπει να πιστωθεί στη σημερινή κυβέρνηση ότι με εντατικούς ρυθμούς τα τελευταία ολοκληρώνει το δρόμο Άκτιο – Αμβρακία, με τμήματα να παραδίδονται και νωρίτερα από τα χρονοδιαγράμματα, κάτι που δεν ίσχυε στο παρελθόν.

Ο Κ. Καραγκούνης ανέφερε ακόμη οι επενδύσεις που γίνονται στα παράλια του νομού συνδέονται με την προσβασιμότητα και θα φέρουν επιτάχυνση στα οδικά έργα. «Ξεκινά η μεγάλη επένδυση στο Βαρκό, το τουριστικό καταφύγιο της Βόνιτσας, η μαρίνα της Παλαίρου και θα είναι κρίσιμο την επόμενη τετραετία να ξεκινήσει η σύνδεση του Πλατυγιαλιού με το Άκτιο και με την Ιόνια Οδό» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Κ. Καραγκούνης και πρόσθεσε ότι μέσα στο καλοκαίρι θα δημοπρατηθούν και οι μελέτες για το δρόμο Αγρίνιο – Καρπενήσι.

Σύμφωνα με τον Κ. Καραγκούνη οι επενδύσεις στην περιοχή της Βόνιτσας και της Παλαίρου θα αποφέρουν περίπου 2.500 θέσεις εργασίας και η συνολική εικόνα κατά τον ίδιο είναι ότι «σε λίγα χρόνια με την ολοκλήρωση των δρόμων ένα ζευγάρι θα μπορεί να μένει στο Αγρίνιο και σε 25λεπτά να βρίσκεται στη δουλειά του στα παράλια του νομού».

Μάλιστα ο Κ. Καραγκούνης δήλωσε υπερήφανος για τη συμβολή του ώστε να δρομολογηθούν αυτά τα έργα στην περιοχή και να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας. «Είχα δεσμευθεί το 2019 για περισσότερες θέσεις εργασίας, για να κρατήσουμε τα παιδιά μας εδώ, και την τετραετία που πέρασε βασικό μου μέλημα ήταν με έργα και όχι με λόγια -γιατί δημοπρατούνται αυτά τα έργα και τα βλέπουμε-  να δρομολογηθούν αυτά τα έργα και δημιουργηθούν τόσες νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή» είπε χαρακτηριστικά ο Κ. Καραγκούνης.

 

Αγρίνιο: Ο Εσπερινός του Πολιούχου Αγίου Χριστοφόρου (εικόνες)

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ