Κ. Χατζηδάκης: Ποιες είναι οι πέντε μεγάλες αλλαγές στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτησή του στο TikTok, αναφέρεται στις αλλαγές που σχετίζονται με την χρήση του αιγιαλού και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με…

cea0ceadcf84cf81ceb1cf82-ce9bceadcf83ceb2cebfcf85-1

Ο υπουργός Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης με ανάρτησή του στο TikTok, αναφέρεται στις αλλαγές που σχετίζονται με την χρήση του αιγιαλού και την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, με βάση την πρόσφατη νομοθετική πρωτοβουλία που πέρασε από την Βουλή. Επίσης, στο τέλος του βίντεο υπάρχει και «υλικό από τα παρασκήνια» με τον Υπουργό να παραφράζει στίχους από το δημοφιλές τραγούδι του συγκροτήματος Ημισκούμπρια.

@kostis_hatzidakis 5 μεγάλες αλλαγές στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας στις παραθαλάσσιες περιοχές. Και για να μπει μια τάξη στις παραλίες! #tiktokgreece #fypgreece #politiki #ellada ♬ πρωτότυπος ήχος – Kostis Hatzidakis

Ο κ. Χατζηδάκης εμφανίζεται στο βίντεο να λέει προς τους πολίτες: «Το θυμάστε το «κίνημα της πετσέτας» πέρσι το καλοκαίρι στις παραλίες; Οι άνθρωποι είχαν δίκιο στα περισσότερα. Με το μπάχαλο που γινόταν με τη δημόσια περιουσία στις παραθαλάσσιες περιοχές. Και τώρα πάμε να το αντιμετωπίσουμε!

Οι βασικές αλλαγές

  • Εισάγουμε τις «Απάτητες Παραλίες» σε περιοχές Natura, στις οποίες δεν θα επιτρέπονται καθόλου ομπρελοκαθίσματα.
  • Από εδώ και πέρα, όλοι οι διαγωνισμοί παραχώρησης για παραλίες θα γίνονται ηλεκτρονικά και κεντρικά από το Υπουργείο Οικονομικών, για να προχωρούν γρήγορα και με διαφάνεια.
  • Αυξάνονται οι υποχρεώσεις για όσους μισθώνουν παραλίες, π.χ. τακτικός καθαρισμός, ντους, πρόσβαση στους συμπολίτες μας με αναπηρία.
  • Αξιοποίηση πια των νέων τεχνολογιών: Drones για να ελέγχει τις παραβάσεις το Δημόσιο, αλλά και ειδικό app στα κινητά για να υποβάλλουν ηλεκτρονικά τις καταγγελίες τους οι πολίτες.
  • Αυστηροί και οργανωμένοι έλεγχοι, με τσουχτερά πρόστιμα και σφράγιση των επιχειρήσεων που παρανομούν».

Στο τέλος του βίντεο, ο κ. Χατζηδάκης με εμφανώς χαλαρότερη διάθεση παραφράζει τον στίχο του τραγουδιού των Ημισκούμπριων «Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία», λέγοντας: «Πάμε όλοι μαζί σε μια παραλία! Με τη θεία τη Λία, με μαγιό και ησυχία!»