ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΙταλία: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Βιτόριο Σγκάρμπι

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Βιτόριο Σγκάρμπι

Ιταλία: Παραιτήθηκε ο υφυπουργός Πολιτισμού, Βιτόριο Σγκάρμπι

Ο Ιταλός υφυπουργός Πολιτισμού, Βιτόριο Σγκάρμπι, ανακοίνωσε την παραίτησή του κατά τη διάρκεια εκδήλωσης σε θέατρο του Μιλάνου.

Σύμφωνα με τον Σγκάρμπι, η Αντιμονοπωλιακή Αρχή της Ιταλίας “έστειλε μια πολύ περίπλοκη και συγκεχυμένη επιστολή, στην οποία έλεγε ότι είχε δεχθεί δύο ανώνυμες επιστολές, που είχαν σταλεί ακριβώς στην Αντιμονοπωλιακή Αρχή από τον Υπουργό Πολιτισμού, στις οποίες αναγραφόταν ότι δεν μπορώ να λάβω μέρος στην σημερινό συνέδριο”. Μάλιστα ο Σγκάρμπι δήλωσε πως δεν μιλάει στον Υπουργό Πολιτισμού, Τζενάρο Σαντζουλιάνο, από τις 23 Οκτωβρίου.

Ο Βιτόριο Σγκάρμπι, κριτικός τέχνης και τηλεπερσόνα, γνωστός για τους συχνά υψηλούς τόνους, ύβρεις αλλά και για τις γνώσεις σε θέματα πολιτισμού, είναι ένας βετεράνος της Ιταλικής Δεξιάς πολιτικής σκηνής.

Όπως υπενθυμίζει η Corriere della Sera, τις τελευταίες εβδομάδες βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα εξαιτίας “ενός πίνακα του 17ου αιώνα που εκλάπη από το κάστρο Buriasco στο Πιεμόντε το 2013 και επανεμφανίστηκε στη Λούκα το 2021 ως “ανέκδοτο” έργο που ανήκει στον ίδιο τον Σγκάρμπι”. Σημειωτέον, συνεχίζει η εφημερίδα “στο έργο που εκτίθεται στην Τοσκάνη υπάρχει ένας πυρσός που όμως δεν υπάρχει στις φωτογραφίες του πρωτοτύπου”.

Πηγή: ertnews.gr

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ