Ιταλία: Χιλιάδες αποκλεισμένοι από χιονοστιβάδες στις Άλπεις – Συναγερμός λόγω βροχοπτώσεων στο Τορίνο

Με ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται αντιμέτωπη η βορειοδυτική Ιταλία. Στις Άλπεις, χιονοστιβάδες απέκλεισαν χωριά, ενώ σε χαμηλό υψόμετρο οι δυνατές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις και…

ap20341439099459-scaled-1

Με ένα σφοδρό κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται αντιμέτωπη η βορειοδυτική Ιταλία. Στις Άλπεις, χιονοστιβάδες απέκλεισαν χωριά, ενώ σε χαμηλό υψόμετρο οι δυνατές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις και πλημμύρες.

Στην περιφέρεια Βάλε Ντ’Αόστα 2500 άτομα βρίσκονται αποκλεισμένα στην πόλη Gressoney λόγω χιονοστιβάδας, ενώ αποκλείστηκε και η πόλη Rheme-Notre-Dame. Μέσα σε ένα 24ωρο οι σημαντικές χιονοπτώσεις άφησαν στο έδαφος πάνω από 1 μέτρο χιόνι, με αποτέλεσμα να κηρυχθεί κίνδυνος χιονοστιβάδων σε μεγάλο μέρος της περιφέρειας και να κλείσουν διάφορα σημαντικά χιονοδρομικά κέντρα.

Κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Πάδου στο Τορίνο

Σε χαμηλότερο υψόμετρο, οι βροχές έφτασαν στο σημείο να προκαλέσουν πλημμύρες στην επαρχία Αλεσάντρια και διάφορες κατολισθήσεις στα ορεινά της επαρχίας Πάρμα. Αποτέλεσμα των βροχοπτώσεων ήταν να φουσκώσουν ποτάμια. Η σημαντικότερη περίπτωση αυτή του Τορίνο, όπου η στάθμη του ποταμού Πάδου ανεβαίνει σημαντικά και μάλιστα η Πολιτική Προστασία κάνει λόγο για κίνδυνο υπερχείλισης στην πόλη τις επόμενες ώρες.