ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΙταλία: Ακτιβιστές για το κλίμα ψέκασαν με σκόνη κακάο τη Βασιλική του Αγ. Μάρκου στη Βενετία

Ιταλία: Ακτιβιστές για το κλίμα ψέκασαν με σκόνη κακάο τη Βασιλική του Αγ. Μάρκου στη Βενετία

Ιταλία: Ακτιβιστές για το κλίμα ψέκασαν με σκόνη κακάο τη Βασιλική του Αγ. Μάρκου στη Βενετία

Ακτιβιστές για το κλίμα χρησιμοποίησαν πυροσβεστήρες για να ψεκάσουν σκόνη κακάο Nesquik στη δεξιά πλευρά της πρόσοψης της Βασιλικής του Αγίου Μάρκου στη Βενετία και υγρή λάσπη στις στήλες του μνημείου παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO σε μια νέα προσπάθεια να επιστήσουν την προσοχή στην κλιματική έκτακτη ανάγκη και να ωθήσουν τις κυβερνήσεις να δράσουν , ενημερώνει το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων ANS,. Η διαμαρτυρία οργανώθηκε από έξι μέλη του κινήματος Last Generation στο πλαίσιο της εκστρατείας «Reparations Fund» (Fondo Riparazione).

Οι ακτιβιστές εμφάνισαν επίσης πανό και φωτογραφίες που έδειχναν 12 μέλη της ομάδας Last Generation που έλαβαν υποχρεωτικό περιορισμό διαμονής την Πέμπτη μετά από διαδήλωση που διοργανώθηκε στον αυτοκινητόδρομο Roma-Civitavecchia πριν από λίγες ημέρες και όπου και συνελήφθησαν. Οι ακτιβιστές είπαν ότι η διαμαρτυρία τους ήταν «συναγερμός πυρκαγιάς». «Είμαστε εδώ για να βάλουμε τον συναγερμό πυρκαγιάς», είπαν οι ακτιβιστές. «Είναι μια μη βίαιη διαμαρτυρία. Η Βενετία βουλιάζει επειδή οι κυβερνήσεις μας δεν έχουν λάβει μέτρα για την καταπολέμηση της υπερθέρμανσης του κλίματος», συνέχισαν.

«Σήμερα, εσείς που είστε εδώ για να βγάλετε φωτογραφίες και να επισκεφτείτε την εκκλησία είστε προνομιούχοι. Είστε οι τελευταίοι που θα μπορέσετε να δείτε αυτή την εκκλησία πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας», ανέφεραν στο τέλος του μηνύματος. Ενώ οι παρευρισκόμενοι στην πλατεία επέκριναν τη δράση διαμαρτυρίας, ένας Γάλλος τουρίστας μαζί με την κόρη του συμμετείχαν στη διαμαρτυρία.

Ο υπουργός Πολιτισμού, Gennaro Sangiuliano, καταδίκασε δριμύτατα τη διαμαρτυρία, την οποία χαρακτήρισε ως «απαράδεκτη χειρονομία» και «παραμόρφωση ενός από τα πιο λαμπρά σύμβολα της εθνικής πολιτιστικής κληρονομιάς και η οποία πρέπει να καταδικαστεί σθεναρά».

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ