ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΙστορική στιγμή: Αρχαίοι γαλαξίες αποκαλύπτονται στην πρώτη εικόνα από το τηλεσκόπιο James Webb – H βαθύτερη φωτογραφία του Σύμπαντος

Ιστορική στιγμή: Αρχαίοι γαλαξίες αποκαλύπτονται στην πρώτη εικόνα από το τηλεσκόπιο James Webb – H βαθύτερη φωτογραφία του Σύμπαντος

Ιστορική στιγμή: Αρχαίοι γαλαξίες αποκαλύπτονται στην πρώτη εικόνα από το τηλεσκόπιο James Webb – H βαθύτερη φωτογραφία του Σύμπαντος

Η Nasa έδωσε στη δημοσιότητα μια εικόνα μακρινών γαλαξιών, όπως ήταν πριν από 13 δισεκατομμύρια χρόνια.

Πρόκειται για την πρώτη εικόνα που εξασφαλίζεται από το ισχυρότερο τηλεσκόπιο, που εκτοξεύτηκε ποτέ στο διάστημα και το οποίο υπόσχεται να αναδιαμορφώσει την κατανόησή μας για την απαρχή του σύμπαντος.

Το μικρό κομμάτι του σύμπαντος, που ονομάζεται SMACS 0723 καταγράφηκε λεπτομερώς από το διαστημικό τηλεσκόπιο James Webb (JWST). Απεικονίζεται το φως από πολλούς διαφορετικούς γαλαξίες που αναβοσβήνουν, μεταξύ των παλαιότερων στο σύμπαν.

Ο Τζο Μπάιντεν παρουσίασε την εικόνα σε εκδήλωση του Λευκού Οίκου, κάνοντας λόγο για μια «ιστορική στιγμή» και πρόσθεσε ότι παρέχει «ένα νέο παράθυρο στην ιστορία του σύμπαντός μας».

«Είναι δύσκολο ακόμη και να το φανταστεί κανείς»,  είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ΗΠΑ. «Είναι εκπληκτικό. Είναι μια ιστορική στιγμή για την επιστήμη και την τεχνολογία, για την Αμερική και όλη την ανθρωπότητα» υπογράμμισε.

Ο Μπιλ Νέλσον, διαχειριστής της NASA, δήλωσε ότι η εικόνα δείχνει το φως των γαλαξιών να κάμπτεται γύρω από άλλους γαλαξίες, ταξιδεύοντας για δισεκατομμύρια χρόνια πριν φτάσει στο τηλεσκόπιο. «Κοιτάμε πίσω περισσότερο από 13 δισεκατομμύρια χρόνια», είπε, προσθέτοντας ότι οι εικόνες που θα κυκλοφορήσουν από τη διαστημική υπηρεσία θα φτάσουν ακόμα πιο πίσω, σε περίπου 13,5 δισεκατομμύρια χρόνια, κοντά στο εκτιμώμενο σημείο έναρξης του ίδιου του σύμπαντος. «Επιστρέφουμε σχεδόν στην αρχή» τόνισε.

Η δημοσιοποίηση της εικόνας αποτελεί μια προεπισκόπηση μιας σειράς έγχρωμων εικόνων υψηλής ανάλυσης από το JWST που θα παρουσιάσει η NASA την Τρίτη. Θα περιλαμβάνουν «τη βαθύτερη εικόνα του σύμπαντός μας που έχει ληφθεί ποτέ», σύμφωνα με τον Νέλσον.

Πηγή: ethnos.gr

Η πρώτη βάπτιση παιδιών γκέι ζευγαριού στην Ελλάδα πραγματοποιήθηκε από τον Πατριάρχη Ελπιδοφόρο

 

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ