ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΑιτωλοακαρνανιαΜεσολογγιΙστορίες Εξόδου: Εικαστική διάδραση του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου “Παλαμαϊκή Σχολή”

Ιστορίες Εξόδου: Εικαστική διάδραση του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου “Παλαμαϊκή Σχολή”

Ιστορίες Εξόδου: Εικαστική διάδραση του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου “Παλαμαϊκή Σχολή”

ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥ τιμώντας τους ήρωες της Ιερής μας Πόλης – εικαστική διάδραση του 1ου Γυμνασίου Μεσολογγίου – ΄΄Παλαμαϊκή Σχολή΄΄, στο Κτίριο Χρυσόγελου (04 – 05 Ιουνίου 2021).

Το 1ο Γυμνάσιο Μεσολογγίου – ΄΄Παλαμαϊκή Σχολή΄΄, παρουσίασε την εικαστική διάδραση ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΕΞΟΔΟΥ – τιμώντας τους ήρωες της Ιερής μας Πόλης, τη περασμένη εβδομάδα (04 – 05 Ιουνίου), στο Κτίριο Χρυσόγελου, στο Μεσολόγγι.

Αφορμή της διάδρασης, στάθηκε η επέτειος των 200 χρόνων από την έναρξη της ελληνικής επανάστασης και στόχος της να παρουσιάσει τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν στο Μεσολόγγι.

 

Μέσα από το βλέμμα των παιδιών, η διάδραση απέκτησε μια συναισθηματική χροιά. Εκτός των ζωγραφικών έργων, το κοινό είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει ένα βίντεο με 8 φανταστικές ιστορίες μαθητών και μαθητριών, εμπνευσμένες από τον πίνακα του Θεόδωρου Βρυζάκη, ΄΄Η Έξοδος του Μεσολογγίου΄΄.

Οι μαθητές/τριες φαντάστηκαν πως ένας από τους Εξοδίτες που παρουσιάζονται στον πίνακα του Βρυζάκη, κατάφερε να σωθεί και αφηγούνται όσα μπορεί να βίωσε.

Επιπλέον, η διάδραση είχε και συμμετοχικό χαρακτήρα, καθώς το κοινό μπορούσε να αφήσει το δικό του ΄΄αποτύπωμα΄΄, τη δική του ιστορία Εξόδου, στην εγκατάσταση, στο κέντρο της αίθουσας.

Τέλος, κατά την έναρξη της διάδρασης (04 Ιουνίου), μαθητές και μαθήτριες της Γ’ τάξης, αναφέρθηκαν στο μοναδικό στην ιστορία των Πολιορκιών, φαινόμενο της Εξόδου, υπό την καθοδήγηση της φιλολόγου, Ευφροσύνης Μυλωνά. Οι θεματικές για τις οποίες έκαναν λόγο, συνδέονταν με τις θεματικές των ζωγραφικών έργων, υπό την επίβλεψη του εικαστικού, Κων/νου Βαλιουτή.

Δήμος Θέρμου: 8,5 εκατ. ευρώ οι δέκα προτάσεις για το πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης»

ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ
Χαριλάου Τρικούπη 26
30131 Αγρίνιο, GR
Τηλ: +30-2641039410
Email: info@sinidisi.gr