Ισραηλινός στρατός: Νεκροί 4 μαχητές που προσπαθούσαν να διεισδύσουν στο Ισραήλ από τον Λίβανο

Συμπληρώνονται σήμερα 100 μέρες πολέμου στη Μέση Ανατολή, με πάνω από 24.000 Παλαιστίνιους αμάχους νεκρούς και δεκάδες Ισραηλινούς να παραμένουν όμηροι της Χαμάς. Στο μήνυμά…

ap24013659859684

Συμπληρώνονται σήμερα 100 μέρες πολέμου στη Μέση Ανατολή, με πάνω από 24.000 Παλαιστίνιους αμάχους νεκρούς και δεκάδες Ισραηλινούς να παραμένουν όμηροι της Χαμάς. Στο μήνυμά του ο Μπένιαμιν Νετανιάχου επανέλαβε ότι τίποτε δεν θα σταματήσει το Ισραήλ από την επίτευξη των στόχων του, την ώρα που στο Τελ Αβιβ πραγματοποιήθηκε πορεία διαμαρτυρίας κατά της ισραηλινής κυβέρνησης από πολίτες και συγγενείς των ομήρων. Την ίδια ώρα ο ΟΗΕ κάνει λόγο για αφόρητη κατάσταση στο εσωτερικό της Γάζας

Nωρίτερα έγινε γνωστό από τον ισραηλινό στρατό. ότι Ισραηλινοί στρατιώτες αντήλλαξαν πυρά με που προσπαθούσαν να περάσουν από τον Λίβανο στο Ισραήλ και σκότωσαν 4 από αυτούς.

Οι Ισραηλινοί στρατιώτες βρισκόντουσαν σε περιπολία στην Χαρ Ντοβ, στην αμφισβητούμενη περιοχή των Αγροκτημάτων Σεμπάα, όταν αυτοί εντόπισαν τους 4 μαχητές, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον της δύναμής τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του ισραηλινού στρατού.

«Κατά τη διάρκεια των ανταλλαγών πυρών, οι δυνάμεις IDF (Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις) εξαπέλυσαν πυρά πυροβολικού και όλμων προς την περιοχή», σημείωσε ο ισραηλινός στρατός.

Επίσης, οι ισραηλινές δυνάμεις σκότωσαν τουλάχιστον 9 Παλαιστίνιους μαχητές κατά τη διάρκεια επιχειρήσεών τους στη Λωρίδα της Γάζας, ανακοίνωσε ο ισραηλινός στρατός.

Οι συγκρούσεις, σημείωσε, σημειώθηκαν στην νότια πόλη του παλαιστινιακού θύλακα Χαν Γιούνις, όπως και σε περιοχές που βρίσκονται βορειότερα, όπου το Ισραήλ έχει ανακοινώσει ότι έχει διαλύσει μεγάλο μέρος των στρατιωτικών δυνατοτήτων της Χαμάς.

Πηγές: ΕΡΤ, ΑΠΕ-ΜΠΕ