ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΚοσμοςΙσπανία: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Φήμες για κάθοδο τρακτέρ αύριο (10/2) στη Μαδρίτη

Ισπανία: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Φήμες για κάθοδο τρακτέρ αύριο (10/2) στη Μαδρίτη

Ισπανία: Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες – Φήμες για κάθοδο τρακτέρ αύριο (10/2) στη Μαδρίτη

Συνεχίζονται για τέταρτη ημέρα οι κινητοποιήσεις των Ισπανών αγροτών σε πολλές περιοχές της χώρας. Σε επτά από τις 17 Αυτόνομες Κοινότητες προκαλούνται διακοπές στην κυκλοφορία των οχημάτων σε επαρχιακές ή εθνικές οδικές αρτηρίες. Υπάρχουν δεκάδες δρόμοι, πολλοί από τους οποίους αυτοκινητόδρομοι, που καταγράφουν καθυστερήσεις λόγω τρακτέρ στην Castilla-La Mancha, στην Aragón, στη Navarra, στην Ανδαλουσία, στην Extremadura και στην Castilla y León.

Τις πρώτες τρεις ημέρες των κινητοποιήσεων συνελήφθησαν 20 άτομα και σε σχεδόν 2.000 διαδηλωτές, έγιναν καταγγελίες για παράβαση του νόμου περί διαδηλώσεων καθώς συμμετείχαν σε διαμαρτυρίες, που δεν είχαν την έγκριση των αρχών.

Στο Μπιλμπάο, τρακτέρ φθάνουν στο κέντρο της πόλης, στην Βαλένθια ομάδα αγροτών επιδίδει ψήφισμα στην τοπική αρχή, ενώ υπάρχουν φήμες ότι αύριο Σάββατο μπορεί να γίνει προσπάθεια να φθάσουν τρακτέρ και στη Μαδρίτη αλλά κάτι τέτοιο δεν επιβεβαιώνεται. Επιπλέον ο υπουργός Εσωτερικών δήλωσε ότι δεν έχει γίνει οποιοδήποτε αίτημα για πορεία στη Μαδρίτη κάτι που επιβάλλεται από τον νόμο.

Υπενθύμιση ότι τα τρία αγροτικά συνδικάτα διαχωρίζουν την θέση τους από προσκλήσεις για πορείες τρακτέρ που γίνονται μέσω κοινωνικών δικτύων. Τα συνδικάτα κάλεσαν για σήμερα σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας στη Θαμόρα, στο Μπιλμπάο και στο Μπανταχόθ. Υπάρχει όμως μία διαδικτυακή πλατφόρμα ( λέγεται F6) που καλεί αδιακρίτως σε διαμαρτυρίες παντού. Είναι η ίδια πλατφόρμα που κινητοποιεί μέσω what’s app σε διαμαρτυρίες που αλλάζουν συνεχώς τόπο και χρόνο.

Για αύριο Σάββατο η Εθνική Πλατφόρμα για την Άμυνα του Τομέα Μεταφορών, όπως αποκαλείται, η οποία συγκεντρώνει χιλιάδες αυτοαπασχολούμενους οδικούς μεταφορείς και ΜΜΜ, θα ξεκινήσει απεργία. Τον Μάρτιο του 2022, είχε προχωρήσει σε αντίστοιχη εικοσαήμερη απεργία που δυσκόλεψε πολύ την αλυσίδα διανομής της χώρας.

 

τελευταια νεα →

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ